Gaan Elon Musk en Mark Zuckerberg dan toch vechten?

aug 07 2023, 11:13 Entertainment
reezsiem photorealistic version of elon musk and mark zuckerber 57ae13e2 4c51 45a2 aa00 bda5ad940b87header
Misschien wordt het eens tijd voor Elon Musk om een chill-pill te nemen want het excentrieke baasje van Tesla blijft maar aandringen op een gevecht met zijn rivaal Mark Zuckerberg. Of dat verstandig is? Dat valt te betwijfelen want Zuckerberg is stukken jonger (39 terwijl Musk 52 is) en heeft de laatste jaren veel getraind in de vechtsporten MMA en jiujitsu.
Toch kondigde Elon Musk gisteren aan dat het gevecht in aantocht is en te zien zal zijn op Twitter/X. "Het gevecht tussen Zuckerberg en Musk wordt live gestreamd op X. Alle opbrengsten gaan naar een goed doel voor veteranen".
Musk gaf verder aan dat mensen hem niet moeten onderschatten omdat hij veel groter en zwaarder is dan Zuckerberg.
zuck2

Waarom hebben ze ruzie?

De twee liggen met elkaar in de clinch omdat Zuckerberg met Threads een social media-platform heeft gestart dat concurreert met Twitter/X. Bovendien zijn de twee al langer rivalen. Zo vindt Zuckerberg dat Musk te negatief denkt over de veiligheid van AI en daarom nodigde hij Musk uit om te praten in 2014. Musk weigerde dit en haalde uit naar Zuckerberg door te zeggen dat Instagram "mensen depressief maakt" en Facebook hem bang maakt. Ook huurde Facebook in 2016 SpaceX in om internettoegang aan afgelegen gebieden in Afrika te geven. Toen deze raket explodeerde, verhoogde dit de spanning tussen de twee miljardairs. Na al deze opgebouwde spanningen gaat er nu dus een gevecht plaatsvinden.

Musk krabbelt terug

Of toch niet? Want even later verscheen er alweer een tweet waarin Musk aangeeft dat hij geopereerd moet worden aan zijn nek en rug. Hierdoor zal het gevecht in ieder geval voorlopig niet doorgaan. Bovendien kan het ook een publiciteitsstunt zijn want Musk heeft er een handje van om mensen uit te dagen tot een gevecht dat toch nooit gaat plaatsvinden. Zo werd eerder al Vladimir Poetin uitgedaagd door Musk.
Via het nieuwe platform Threads laat Zuckerberg weten open te staan voor een gevecht, maar dat hij niet verwacht dat dit binnenkort gaat gebeuren. Zo liet Musk weten dat hij bezig is met trainen ter voorbereiding van het gevecht. Zuckerberg reageerde hierop dat hij vandaag al kan vechten, 26 augustus als datum voorstelde, maar geen bevestiging kreeg en daarom weinig verwachtingen heeft.
zuck1
Delen met
Ook interessant