Rotterdam krijgt eerste Engelse gastropub in Dutch Dukes

03 aug 2021, 21:00 Entertainment
bar 1
Waar we een week geleden al over de gigantische pub van McGregor in Dublin schreven, lijkt Rotterdam zijn broertje in het centrum te krijgen. Vanaf vandaag is de eerste Engelse gastropub geopend in de Witte de Withstraat. Dutch Dukes moet de Engelse sfeer in de Nederlandse havenstad brengen.

Engelse gastropub

Een gastropub, wat is dat eigenlijk? Het woord op zichzelf is vrij fancy, maar dat is niet perse wat de een gastropub wilt uitstralen. Het is namelijk een mix tussen een kroeg en een restaurant, beide in Engelse stijl. Je kan er dus goed terecht voor een getapt biertje (zonder schuin natuurlijk!), een dubbele whisky, of een heerlijke portie ‘fish & chips’. Dutch Dukes geeft aan dat het menu typisch Engelse gerechten met zich meebrengt, zoals steak, guiness pie, maar ook wat apartere gerechten zoals avocado fries en bieterballen. Zo kan je je vegan hipster vriendin ook rustig meenemen. Geen zorgen.

Doodskoppen in het plafond

Als wij aan een Engelse pub in Rotterdam denken, lijkt ons dat op eerste gezicht een match made in heaven . Als je ziet hoe dronken die Engelsen waren tijdens de EK finale en hoe de gemiddelde Feyenoord supporter zich op een normale wedstrijddag gedraagt, zijn er weinig verschillen. Op Engels tempo bier en whisky drinken klinkt zelfs een Amsterdammer als muziek in de oren. De Dutch Dukes is de perfecte plek om dat te doen, want je waant je echt in Londense sferen in het prachtig afgewerkte interieur van de gastropub. Denk aan klassieke ronde banken, doodskoppen in het plafond en een donkere knus licht schijnend door de gastropub heen. Horecaondernemer Frank Roolaart is dan ook trots op zijn nieuwe tent: “Vroeger stonden Engelse pubs bekend als donkere, rokerige cafés waar men aan de bar hing. Deze ouderwetse pubs zijn inmiddels verheven tot kwalitatieve gastropubs waar vrienden, collega’s en kennissen samenkomen. Rotterdam verdient een soortgelijke plek waar mensen hun werkdag bespreken, genieten van dagverse gerechten en proosten op het leven”.
Delen met
Ook interessant