Een blauwe kaart in de voetbalwereld, geschikt of totale onzin?

feb 09 , 17:58 Entertainment
depositphotos 88719322 xl
Donderdagavond werd bekend dat er een nieuwe kaart zou worden geïntroduceerd in het voetbal. Volgens de Engelse krant The Telegraph zou de International Football Association Board (IFAB), een organisatie die de regels in het voetbal bepaald, dit vrijdag aankondigen. Nu blijkt tóch dat er voorlopig nog geen blauwe kaart te zien zal zijn in de topcompetities. De FIFA geeft namelijk een bijzondere reactie op de bekendmaking van de nieuwe kaart.
Een blauwe kaart dient voor het bestraffen van respectloos gedrag en cynische fouten. Als een speler zo’n kaart ontvangt moet hij 10 minuten langs de lijn staan. Deze manier van straffen is nog nooit voortgekomen in het voetbal.

Besluitvorming

De International Football Association Board (IFAB), een organisatie die de regels in het voetbal bepaald, heeft besloten dit vandaag aan te kondigen. De regel zal onderdeel worden van zogenaamde strafbankproeven. Voor het eerst in 50 jaar wordt er een nieuwe kaart geïntroduceerd. Met deze kaart willen ze onder andere schwalbes tegengaan.

Het gebruik van de blauw kaart

Voordat de nieuwe kaart volledig geïntroduceerd gaat worden, zal deze eerst getest worden in de lagere competities. Wél zou het te zien zijn bij bijvoorbeeld de FA Cup of de Women’s FA Cup. Het idee is om vanaf komende zomer de blauwe kaart te gaan gebruiken. Toch zorgt de FIFA voor wat onduidelijkheid met hun reactie over de nieuwe regelgevingen in het topvoetbal.

Reactie FIFA

Op X schrijft de FIFA dat ‘berichten over de zogenaamde blauwe kaart op topniveau in het voetbal onjuist en voorbarig zijn’. Volgens de voetbalorganisatie zouden de tests, als ze worden uitgevoerd, beperkt blijven op een verantwoorde manier. Het is dus onwaarschijnlijk dat we binnenkort de blauwe kaart te zien krijgen in de Champions League of in de Premier League. Voorlopig blijven dus alleen de gele en rode kaart actief in het voetbal.
Delen met
Ook interessant