Dit zijn de duurste wintertransfers in de voetbalgeschiedenis

jan 25 2023, 12:00 Entertainment
depositphotos 430180994 s
De transferwindow draait weer op volle toeren. En dat betekent maar één ding: voetbalclubs mogen weer met geld gaan smijten en hun selecties proberen te versterken. De ene club haalt een spits transfervrij op, terwijl de andere club tientallen miljoenen over de balk smijt. Maar voor welke ster is eigenlijk het meeste geld gelapt? Dit zijn de duurste wintertransfers aller tijden.
In de voetballerij speelt geld geen rol meer. Ja, misschien voor de wat kleinere club onder ons, zoals FC Emmen of KAS Eupen. Maar voor Manchester City, Real Madrid of Paris Saint-Germain is er geen limiet meer. Een speler binnen harken voor acht nullen, wat is daar nou nog gek aan?
Alle middelen zijn geoorloofd om succes te behalen in de competitie. Daar weten de Bookmakers in het voetbal zoals unibet alles van.

Duurste wintertransfers aller tijden

Een transfer van miljoenen, tientallen miljoenen of honderd+ miljoen. Het maakt in de voetballerij geen reet meer uit. De sjeik lapt wel. Dat bleek deze wintertransferperiode ook weer. Dit zijn de duurste wintertransfers aller tijden.

5. Aymeric Laporte – 65 miljoen

Op de voorlaatste dag van deadline day in 2018 maakte de Spaanse centraal verdediger Aymeric Laporte, de overstap van Athletic Bilbao naar Manchester City. Laporte speelde in zijn laatste seizoen voor Los Leones , 33 wedstrijden en scoorde twee keer. Zijn prestaties vielen op bij The Citizens en is bereid om flink de portemonnee te trekken, want de club uit Manchester legde zo’n 65 miljoen euro voor de Spanjaard op tafel.

4. Dusan Vlahovic – 82 miljoen

Vorig jaar maakte het Servische toptalent Dusan Vlahovic zijn droomtransfer naar Juventus. De goaltjesdief was in bloedvorm. In het seizoen ‘20/’21 wist Vlahovic veertig keer het net te vinden voor ACF Fiorentina. De Oude Dame was dermate gecharmeerd van hem dat het wel 82 miljoen euro wilde dokken.

3. Virgil van Dijk – 84,5 miljoen

Op het moment dat de transferwindow in 2018 werd geopend, sloegen The Reds direct hun slag. Big Virgil maakte een binnenlandse transfer. Hij verruilde Southampton voor Liverpool en werd daarmee de duurste verdediger ooit. The Reds waren onder de indruk en lapte maar liefst 84,5 miljoen euro voor de aanvoerder van Nederland.

2. Mykhaylo Mudryk – 100 miljoen

Ook deze transferperiode was het weer raak, het Oekraïense toptalent Mykhaylo Mudryk zag zijn jongensdroom in vervulling gaan. De middenvelder van Shakhtar Donetsk speelde zichzelf in de kijker met zeven doelpunten in zijn eigen competitie en drie doelpunten in de Champions League. Ook hij werd een man van acht nullen, met dank aan Chelsea.

1. Philippe Coutinho – 120 miljoen

De trofee, beker en titel voor duurste wintertransfers aller tijden gaat naar Philippe Coutinho. In 2018 maakte de dribbelkoning van Liverpool de overstap naar het met geld smijtende Barcelona. Nadat hij in het seizoen ‘16/’17, veertien keer scoorde en zeven assists gaf, was deze man niet meer te houden. Zijn bloedvorm werd bekroond met een prijskaartje van 120 miljoen euro. Daarmee de duurste wintertransfers aller tijden. Erg veel geld, als je nagaat dat de Braziliaan compleet flopte bij de Catalanen.
Mocht je de spanning willen verhogen tijdens voetbalwedstrijden, dan kun je altijd overwegen om wat centjes in te zetten bij een van de officiële Nederlandse bookmakers
. Let wel op dat je alleen speelt met geld dat je kan missen.
Delen met
Ook interessant