Het lijkt allemaal zo simpel. Twee witte boterhammen, een plak kaas en een plak ham. We kunnen ons voorstellen dat dit ultieme katerontbijtje niet luxe genoeg is voor sommige rijkeluiskindjes. Daarom serveert het restaurant Serendipity 3 in New York de duurste tosti ter wereld. Gemaakt van Dom Pérignon champagne.
De Tosti. Lekker is ie, weinig kost ie. In Frankrijk zou deze croque-monsieur ontstaan zijn rond 1910. Wat we zeker weten is dat deze overheerlijke lunch het al jaren goed doet onder de studenten. Met ei, bolognese saus of tomaat en mozzarella. Maar dit vond een Amerikaanse chef net te simpel. Nee. Het moest duurder, luxer en absurder. In het New Yorkse restaurant Serendipity 3 serveren ze daarom de duurste tosti ter wereld. Of zoals ze het in Amerika noemen: sandwich. Voor een schappelijk prijsje van $214 krijg jij de “The Quintessential Grilled Cheese Sandwich” geserveerd op een glazen bord van Baccarat crystal "Mille Nuits". Van een paar honder euro.
Maar wat krijg je dan precies voor die $214? Volgens Guinness World Records is dit de duurste sandwich ter wereld. Chef Joe Calderone noemt het ook wel “A grilled cheese on steroids.” Het brood is gemaakt van Dom Pérignon champagne en doorgebakken met 23 karaat goud. Vervolgens is deze absurde panini belegd met ‘caciocavallo podolico’ , een zeldzame Italiaanse kaas die bestaat uit manchego en parmezaan. De melk voor dit zeldzame zuivelproduct wordt gemaakt door koeien die grazen op aromatische grassen zoals zoethout, venkel, jeneverbes en wilde aardbei. Vervolgens wordt het brood besmeert met witte truffel olie en goudvlokjes. Na vier minuten onder de grill te hebben gelegen wordt het luxe broodje geserveerd op een kristallen bord van meer dan honderden euro’s. Om het af te maken krijg je er een kommetje tomatensoep bij met stukjes kreeft. Hierna nog trek? Ze serveren ook een gouden sundea ijsje van 1000 dollar. Bijzonder, die Amerikanen .