Pas op in Australië, voor je het weet zit je aan je duurste koffie ooit

mei 17 2023, 21:00 Entertainment
depositphotos 30638835 xl
Wat is het duurste kopje koffie dat jij ooit op hebt? €3? €4,50? €7? Heel veel meer zal het niet geweest zijn, toch? Als je dat zo wil houden, moet je in Australië even opletten welke koffietent je binnenwandelt. Natuurlijk is een goede kop koffie essentieel om je ochtend goed te beginnen maar down under hebben ze echt onredelijk dure koffie. Dan zijn we maar iets minder fit op ons werk. Of gaan we voor een alternatief .

Dure kop koffie

Oké, Australië is best groot en je portemonnee loopt waarschijnlijk niet overal gevaar. Maar als je toevallig even in Penrith bent, moet je wel uitkijken. Daar hebben ze namelijk het Brew Lab Cafe en die vinden dat ze de allerbeste koffie hebben. Die koffie is zó goed, dat ze er maar een bijbehorend prijskaartje aanhingen.
$1000. Jup. Laat dit maar gewoon even op je inwerken. $1000. Duizend dollar! Voor één kopje koffie. Dat kost ‘ie echt. Duizend. Voor dat geld koop je een nieuwe telefoon, een heel aardig weekendje weg (inclusief koffie) of je huurt er een maand een bezemkast voor in Amsterdam. Of je koopt er gewoon een kopje koffie van bij Brew Lab. Wat jij wil, hè.

Why?

De echte koffiefanaten onder ons zijn nu waarschijnlijk vliegtickets naar Australië aan het googelen en bij de rest brandt er waarschijnlijk maar één vraag: waarom in godsnaam? Allereerst gebruiken ze hele bijzondere koffieboontjes. Die worden geteeld op 1700 meter boven zeeniveau naast een vulkaan in Panama.
Oh en je moet trouwens ook ruim op tijd je kopje koffie bestellen. Het duurt namelijk zo’n twee weken om ‘m te zetten. Als je er eentje wil, wordt je bestelling namelijk eerst doorgegeven aan Panama. Daar plukken ze verse boontjes, branden ze die en brengen ze vervolgens die tien boontjes (veel meer zullen het er niet zijn, toch?) met een privévliegtuig naar Australië. Dan blijft ‘ie zo vers mogelijk.

Huilen

Houdt het nu op met de idioterie? Nee, hoor. We hebben nog meer. Als je door al deze ellende heen bent, is het eindelijk tijd om heerlijk te genieten van je kneiterdure kopje thee. Thee??? Ja, Mitch Johnson, de eigenaar, zegt dat de meeste mensen het vervolgens vooral naar thee vinden smaken. Die mensen barstten vervolgens ook in tranen uit. Tranen van geluk, zo lekker was het. Of zouden ze gewoon janken omdat ze duizend dollar hebben uitgegeven aan een kop thee?
Delen met
Ook interessant