Tijd om het glas te heffen. Niet met pils, een baco of een bubbeltje, maar met een van de grootste klassiekers van de cocktailkaart: Negroni. Van 16 tot en met 22 september is het Negroni Week, want een cocktail van dergelijke allure verdient het om in de spotlight te staan. Negroni gaat al effe mee, want al meer dan 100 jaar is dit een van de meest geliefde cocktails ter wereld. Met name onder de Italiaanse zon drinkt ‘ie smakelijk weg. De bitterzoete
klassieker bij nagenoeg elke aperitivo.
Een cocktail die al zo lang mensen laat genieten, moet gevierd worden. Dat gebeurt niet alleen in Nederland, maar internationaal. Tijdens
Negroni Week laten bars van over de hele wereld zien hoe innovatief ze zijn met Negroni, waarmee ze ook nog geld ophalen voor een goed doel.
Geschiedenis
Een geschiedenislesje? Vooruit. Het verhaal achter het ontstaan van de Negroni is een mooie. Al gaan er verschillende varianten rond, dus hier kunnen nog wel eens discussies over ontstaan. Wij houden ons aan de meest vertelde, en meest geliefde versie.
We gaan terug naar het jaar 1919. Graaf Negroni zit op zijn vaste stoel van zijn favoriete Casoni Bar in Florence. De beste man heeft een glas Americano in de hand; het aperitief met
Campari, vermout en bruisend water. Hij vraagt aan bartender Fosco Scarselli of hij iets meer kick kan geven aan zijn drankje. Dus wordt het bruisende water vervangen voor gin. Dat drankje valt zo in de smaak, dat de andere gasten vragen of ze ook een Americano kunnen krijgen zoals die van graaf Negroni. The rest is history...
Het recept
Het recept is simpel maar treffend: gooi wat ijs in een mooi laag glas, mix Campari, gin en rode vermout in gelijke delen (idealiter 30 ml van elk), roer het goed door elkaar heen, en finish ‘m met een half schijfje sinaasappel. Salute!
Negroni Week
Wil je deze klassieker proberen of juist variaties op de Negroni ontdekken? Negroni Week is de place to be! De beste bartenders ter wereld komen van 16 tot en met 22 september naar
Amsterdam om voor één avond een bar over te nemen. Maandag 16 september is bar Tata uit Kopenhagen te vinden in Rosalia’s Menagerie. Op woensdag de 18de halen Selva & Sonora #33 in World’s Best Bars uit Rome naar Amsterdam. Fitz’s Bar in het Pillows Hotel host op vrijdag 20 september bar Little Red Door uit Parijs, de nummer 6 van de wereld. Op zondag sluit Negroni Week af met een party bij LuminAir.
Zeker bij zijn! Bovendien steun je met elke toast een goede doel. Campari en Imbibe Magazine werken ieder jaar samen met duizenden bars om geld in te zamelen voor Slow Food. In een tijdsbestek van 12 jaar is er al meer dan 5 miljoen euro opgehaald.
Deelnemende bars
Klaar om te proosten? Ontdek alle deelnemende bars op
NegroniWeek.com/find.