De 10 beste horrorfilms op Netflix voor een goede Halloween

okt 30 2020, 17:00 Entertainment
mv5bmjljoddhmzktzdbkni00zwq1lwfmywmtoti0nwy4nje5ntmxxkeyxkfqcgdeqxvymji3nze4mtm at v1
Het is bijna Halloween en daar heeft Netflix netjes op ingespeeld. De streamingsdienst heeft namelijk de vetste horrorfilms binnen het genre voor je klaarstaan. We snappen dat het dan moeilijk is om te kiezen, vandaar dat wij jou even verder helpen.
Wordt het klassiek gruwelen met The Shining , of ben je meer van een recentere horrorfilms zoals Midsommar ? Ps: de lijst staat niet op volgorde.

#1. Sinister

Volgens een eerder onderzoek is Sinister dus de engste horrorfilm aller tijden. De gemiddelde hartslag van de proefpersonen lag vrijwel de hele film een stuk hoger dan gemiddeld. In Sinister gaat Ellison (Ethan Hawke), een misdaadschrijver die z'n werk baseert op waargebeurde zaken, op zoek naar nieuwe inspiratie. Hij verhuist naar een huis waar een gehele familie is uitgemoord. Tja, als je de regels een beetje kent van het horrorgenre, moet je dat dus nóóit doen.
mv5bmtuwnzqxmja1mf5bml5banbnxkftztcwntmwndyzoa at at v1 1024x683
Foto: Sinister - Summit Entertainment

#2. Insidious

We blijven nog even bij het eerdere onderzoek, want Insidious is namelijk de titel die de hoogste piek in de hartslag registreerde. De engste scene in de film resulteerde namelijk in maar liefst 133 slagen per minuut. Josh (Patrick Wilson) en Renai (Rose Byrne) verhuizen als happy couple naar een mooie nieuwe woning. Daar gebeuren alleen allemaal vreemde en angstaanjagende dingen, waarbij hun zoon Dalton (Ty Simpkins) de magneet van alles lijkt te zijn.
mv5bywe2mzm0zdqtmtlkmi00yjnmlwjhowqty2zkm2jhmtnjodmzxkeyxkfqcgdeqxvynjq4ode4mzq at v1 1024x576
Foto: Screenshot van Insidious (2010)

#3. Midsommar

Een horrorfilm tijdens de periode waarin het in Zweden niet donker wordt? Het is een vet idee dat doet denken aan thriller Insomnia , dus dat beloofde al veel goeds. Midsommar kwam vorig jaar uit, maar wordt nu al gezien als één van de beste horrorfilms ooit. Het gooit namelijk alle clichés de deur uit en probeert je op een andere manier te laten huiveren. Het verhaal gaat over een groepje vrienden die afreizen naar de middle of nowhere in Zweden. Daar raken ze betrokken bij onbegrijpelijke rituele praktijken...
mv5bowmwmdllmgityjblms00zjewlwi5zwutodc2mjziythjywy0xkeyxkfqcgdeqxvyode2nzewnza at v1 1024x576
Foto: Screenshot van Florence Pugh in 'Midsommar'

#4. Hereditary

Ja, die stempel van regisseur Ari Aster is flink gedrukt op het recente horrorgenre. Voor Midsommar maakte hij namelijk Hereditary , eveneens een ervaring die je ongetwijfeld van je stoel blaast. Na de dood van 'oma' zijn de levens vn Anni (Toni Collette) en haar gezin nooit meer hetzelfde. Zodra Charlie (Milly Shapiro) ook raar gedrag begint te vertonen, is het hek van de dam. Die rotkinderen ook altijd.
mv5bmjljoddhmzktzdbkni00zwq1lwfmywmtoti0nwy4nje5ntmxxkeyxkfqcgdeqxvymji3nze4mtm at v1 1024x513
Foto: Milly Shapiro in Hereditary

#5. The Exorcist

Volgens horrorfans is The Exorcist toch wel met gemak één van de allerbeste films ooit. Het helpt niet dat mensen dachten dat er zelfs een vloek rustte op de film zelf. De set brandde, op Regans kamer, geheel af en negen mensen die meegeholpen hadden aan de film kwamen tijdens of vlak na de opnames van The Exorcist om het leven. De film vertelt het verhaal van de dertienjarige Regan die bezeten wordt. Het is aaneen priester (Max von Sydow) de taak om het wezen uit te drijven.
5142
Foto: Screenshot van 'The Exorcist'

#6. The Cabin in the Woods

Binnen het genre van horror heb je natuurlijk alle smaken die je kunt bedenken. In The Cabin in the Woods begint het eerst als een doodnormale horrorfilm met een studentengroepje in een blokhutje in het bos. Dan draait het ineens geheel om en wordt alles alleen maar bizarder en bizarder. Tip: zoek vooral niet teveel op over deze film en zet 'm gewoon op. Hierbij wil je namelijk echt niet gespoilerd worden voor het ultieme ' what the fuck?'- effect.
mv5bmtg1ndmxmzy3ov5bml5banbnxkftztcwmtyzmdmxnw at at v1 1024x680
Foto: Diyah Pera - © 2011 - Lionsgate

#7. The Shining

Je hebt meerdere manieren om dus de allerbeste horrorfilm ooit te bepalen. De wetenschappelijke methode hebben we al besproken, maar je kunt natuurlijk ook gewoon stemmen. Dat dan The Shining als winnaar uit de bus komt is niet zo vreemd. Een verhaal van Stephen King, een iconische rol van Jack Nicholson en one-liners om van te smullen. Nee, met The Shining op je filmavond kun je niet verkeerd gaan.
the shining 1024x575 1
Foto: Still van The Shining / Warner Bros

#8. The Conjuring

The Conjuring kun je met recht een modern classic noemen onder de horrorfilms. De film, waarin wereldberoemde paranormale onderzoekers Ed en Lorraine Warren gevolgd worden, is één van de succesvolste van de afgelopen 10 jaar. Helemaal kut is het als je aan het gruwelen bent en als eerste ziet dat het gebaseerd is op waargebeurde verhalen. In The Conjuring gaat het over de meest angstaanjagende zak van de Warrens, waarbij ze worden ingeroepen door een gezin om een duistere aanwezigheid uit een boerderij te drijven.
conjuring 2013 hanging patrick wilson
Foto: Screenshot 'The Conjuring'

#9. Carrie

Natuurlijk kan deze remake van Carrie niet tippen aan het origineel uit de jaren 70, maar toch doet het een hele goede poging. De nieuwe versie heeft geslaagde moderne aanpassingen op het oorspronkelijke verhaal van Stephen King enne... Chloe Grace Mortetz in de rol van Carrie White is ook zeker fijn om te zien. Deze film is in het algemeen qua schrikmomenten wat tammer. Mocht je dus kijken met mensen die niet zo van jumpscares houden, is deze film perfect.
carrie 2013 kills chris hargensen portia doubleday chloe grace moretz review
Foto: Screenshot Carrie (2013)

#10. Gerald's Game

Ben je nog niet uitgekeken op de horrorfilms gebaseerd op het werk van Stephen King? Dan is dit nog een film die de moeite waard is. In Gerald's Game besluit een echtpaar hun huwelijk wat meer spaning te geven. Ze gaan dan los op een SM-manier in een afgelegen huis. Maar als Jessie (Carla Gugino) vast geboeid ligt aan bed, sterft haar man onverwacht. Over een moodkiller gesproken.
geralds game 2017 2
Foto: Screenshot 'Gerald's Game'
Delen met
Ook interessant