Voor de verfijnde Amerikaanse keuken van David’s wil jij naar Hilversum

dec 11 2022, 17:00 Entertainment
davids hilversum fhm05 kopie
Eten hoort bij de belangrijkste dingen in ’t leven. Het is een van de redenen waarom wij het hier op aarde zo gezellig vinden. Om jou een beetje op weg te helpen waar jij je geld goed besteedt, vissen wij de pareltjes er graag voor je uit. Dit keer gaan we naar David’s in Hilversum, waar de Amerikaanse keuken tot kunst verheven is.
Donderdagavond in Hillywood. Het is druk op het Mediapark. Publiek stroomt naar diverse tv-shows, Johan Derksen rookt buiten een sigaar, maar wij lopen door naar het einde van het Joop van den Endeplein om onze maag te vullen bij David’s. Het nieuwe etablissement heeft zich middenin het epicentrum van het nationale medialandschap gevestigd. Best wel slim, als je nagaat dat het hier dagelijks wemelt van de mensen, alle tv-programma’s moet worden voorzien van catering en het ook maar drie minuutjes lopen vanaf het station zit.
davids hilversum fhm11
Foto: Enrique Meesters

Dineren bij David's

Je kunt er dan ook de hele dag terecht om versnaperingen te scoren. Van barista coffee in de New York Deli tot een bagel voor onderweg tot een uitgebreid diner tot in de late avonduren. De zaak is groot en ruim opgezet, voorzien van een fraai interieur, een toffe ronde bar in het midden en een dikke open keuken achterin. Ideaal voor grote groepen, maar er zijn ook knusse hoekjes gemaakt met chille banken voor als je met kleinere gezelschappen een hapje wil eten. In niets heb je het gevoel in een pand met tv-studio’s te zitten, pas als je de gang oploopt naar de wc merk je in wat voor omgeving je je bevindt.
davids hilversum fhm01
De cocktailkaart is rijkelijk gevuld met klassiekers als de negroni, mojito, pornstar martini, bloody mary, old fashioned, moscow mule, margherita, bourbon sour. Gaan we naar de versnaperingen dan is het Southern soul food wat de klok slaat. De Amerikaanse keuken staat centraal, dus vind je op de kaart gerechten waar het water ons van in de mond loopt als de pastrami on rye (sandwich die in New York overal op de kaart staat bestaande uit pastrami, mosterd en zuurkool). Ook de Philly cheesteak (broodje gebakken steak met gesmolten cheddar, gebakken ui en gepekelde jalapeño) en de smashed burger uit Denver trekken de aandacht. Die laatste is befaamd: in Denver pletten ze hun burger op een hete bakplaat voor het beste resultaat: crispy aan de buitenkant, juicy from the inside. Naast het vlees krijg je daar verder nog cheddar, augurk, gekarameliseerde ui, tomaat en cajun fries bij geserveerd. Prijzen zijn ook hartstikke prima, met 18 euro voor de burger en 24 euro voor een steak.

Hillywood

Zeg je Hillywood, dan zeg je oesters en champagne. En ook dat kun je hier krijgen. Wij zijn echter hartstikke gewoon gebleven, dus gaan we voor een kwartet Afliglem blond biertje en een paar aanlokkelijke bites in de vorm van black angus bitterballen (aight), corn ribs (ribs van maïs inderdaad) en fried chicken (want altijd goed). Hoe lekker de NY Strip Steak, de heilbot en die geflipte burger ook mogen klinken, we laten ons door eigenaar David (heb je gelijk de naamsverklaring van het restaurant) verleiden om het tasting menu (a 49 euro per stuk) te proberen.
We beginnen met een gazpacho met cherrytomaat en een leipe gebubbelde geitenkaas. Verder komt er maisbrood (dat smaakt naar lekkere cake) met honey butter en een heerlijke steak tartaar op een luchtige brioche op tafel. Het hoofdgerecht bestaat uit entrecote bereid op een houtskoolgrill, met een groentestoof uit het zuiden (van Amerika dan) en een aardappeltaartje dat eigenlijk niets meer is als een sophisticated patatje. Het vlees is mals, het patatje crunchy en de groente gezond. Precies zoals je het hebben wil.
Als toetje krijgen we nog gegrilde watermeloen op ons bord, wat perfect is. Onze buiken zitten al goed vol (niet zo vol van dat je niet meer kan lopen, maar gewoon precies goed gegeten vol) en dit is een verfrissend hapje dat er nog wel bijpast. Als je aan de Amerikaanse keuken denkt, dan denk je toch al snel aan fastfood, maar David’s bewijst dat de gastronomie aan de andere kant van de Atlantische Oceaan veel meer te bieden heeft.

Dus?

Het Gooi heeft er in elk geval een hotspot bij: mooie zaak, gezellige sfeer, lekker eten. Ideaal om te combineren met een bezoekje aan een tv-show, maar om het enkel daarvoor te kwalificeren zouden we David’s te kort doen, want ook als je verder niks in Hilversum te zoeken hebt is dit Amerikaanse restaurant absoluut een aanrader om eens te gaan eten en drinken.
Meer informatie of reserveren, ga naar www.davidshilversum.nl.

Gallery

Delen met
Ook interessant