In Het beste idee van Nederland zijn er heel wat prachtige knutselwerken langsgekomen, maar we hebben nu iets geniaals voorbij zien komen die iets te maken heeft met een van onze grootste liefdes: chippies. Je weet wel, die knapperige stukjes hemel van piepers. Hoeksche Chips, een maker van boerenchippies, heeft iets uitgevonden waar we lichtelijk opgewonden van raken. Het hoekje onderin de zak kun je namelijk afscheuren en de restjes zo naar binnen gieten.
Het leven van een waren chipslover gaat niet over rozen. Je kent het wel, je begint aan je zak chips en de eerste helft van de zak bestaat uit mooie grote knapperige chippies. Naar mate je dichter bij de bodem komt, vind je meer gruis. Niets mis mee, smaakt ook goed, maar het is toch wel minder satisfying dan die echte ronde pieper-ervaring.
Nu bestaan er uiteraard technieken waarmee je kunt proberen die laatste kruimels uit de zak te krijgen, maar dat brengt bepaalde risico’s met zich mee. We zijn vast allemaal bekend met de giet-techniek. Je zet de bijna lege zak aan je mond en giet de kruimels naar binnen. Toch hebben we vaak ruzie met opstaande randjes, of gieten we het zo over het gezicht in plaats van recht het mondje in. Niet fijn.
Nu hebben de boerenpieperlegendes van Hoeksche iets uitgevonden waardoor elke laatste kruimel in jouw mondje gaat belanden. Het hoekje onderaan de zak kun je afscheuren zodat je op comfortabele wijze kunt gieten. Zie de zak als een soort trechter. Onze (nog nét kloppende) chips-hartjes konden niet vrolijker zijn. De wereld is een prachtige plek, maar deze is nóg mooier met chips-efficiëntie. Check hieronder de epische trailer over het scheurhoekje.