De vetste Champions League finales ooit gespeeld

mei 29 2021, 16:00 Entertainment
champions league
Vanavond staat de Champions League finale weer op het programma. Een Engels affiche waarin Manchester City en Chelsea het tegen elkaar opnemen. Om goed in de stemming te komen hebbben we de lekkerste Champions League finales die ooit zijn gespeeld voor je op een rijtje gezet. Wie ga jij aanmoedigen?

Champions League finales

Manchester United – Bayern München 2-1

We maken even een tijdssprong naar 1999. Ondanks de rijke geschiedenis van beide clubs was het de allereerste keer dat Bayern München en Manchester United tegenover elkaar stonden in een Europese wedstrijd. Dat beloofde veel goeds. Bij Manchester stond de Nederlander Jaap Stam centraal in de verdediging. De wedstrijd zal voor altijd in het geheugen van de Man Utd fans gekerfd staan. Lang leek het erop dat Bayern er met de winst van door ging. Al vroeg in de wedstrijd kwam Bayern met 0-1 voor. Tot diep in de blessuretijd leek er geen hoop meer te zijn voor Manchester, maar toen was daar plots de 1-1. Het leek erop dat we naar verlenging gingen. Echter de nu huidige manager van United nota bene Ole Gunnar Solskjær, besliste de wedstrijd door in de dying seconds van de wedstrijd de 2-1 binnen te tikken.

Liverpool - AC Milan 3-3 (Liverpool wint na strafschoppen)

Dit moet toch wel de meest memorabele maar ook meest krankzinnige finale ooit zijn geweest. We nemen je mee terug naar 2005 in Istanboel. Liverpool begint vol goede moed aan de wedstrijd, maar die moed wordt al na 1 minuut de kop ingedrukt nadat Maldini vanuit een vrije trap de 1-0 scoort. Vlak voor rust worden alle kansen op een comeback voor Liverpool volledig gewist. Hernan Crespo slaat tweemaal toe. Liverpool gaat met een 3-0 achterstand aan de thee in een finale. Onbegonnen werk toch? Wonder boven wonder lukt het Liverpool om terug te komen naar 3-3. Het komt aan op penalty’s, een hoofdrol weggelegd voor Jerzy Dudek. Door te dansen brengt hij zijn tegenstanders in de war en sleept Liverpool de cup met de grote oren binnen.

FC Barcelona - Arsenal 2-1

Barcelona en Arsenal, twee voetbalgrootheden. In de finale van 2006 stonden zij tegenover elkaar. Voor Barcelona was het destijds 15 jaar geleden dat ze de Champions League wonnen. Voor Arsenal was het nog specialer, zij hadden nog nooit in de finale gestaan, laat staan gewonnen. Lang leek het erop dat Arsenal ging winnen, tot een kwartier voor het einde. FC Barcelona sloeg toe door 2x kort achter elkaar te scoren waardoor de winst naar hun toeging.

Manchester United - Chelsea 1-1 (Manchester United wint na strafschoppen)

De laatste finale die we uitlichten was er eentje met een Nederlands tintje. Maar dat komt later. In de finale namen Chelsea en Manchester United het tegen elkaar op. Eerder stootte Chelsea Liverpool uit de halve finale en Manchester United kreeg het voor elkaar om Barcelona uit te schakelen. In de finale ging het nek aan nek. Na 120 minuten eindigde de wedstrijd in 1-1 en toen kwam het aan op penaltys. Bij de laatste strafschop stopte onze Edwin van der Sar de laatste penalty van Anelka. Dit zorgde ervoor dat the Red Devils voor de derde keer kampioen van Europa werd.