Vette minidocu over turbulente carrière van racekoning Valentino Rossi

sep 01 2018, 20:00 Entertainment
schermafbeelding 2018 08 31 om 102541
GoPro heeft in samenwerking met negenvoudig wereldkampioen motorracen, Valentino Rossi, een superdikke video gemaakt waarin wij een kijkje kunnen nemen in het leven van de snelheidsduivel. Nadat hij in zowel de 125cc als de 250cc de concurrentie verslonden had werd het tijd voor de 500cc klasse. Later werd dit de MotoGP. Ze raceten nu niet meer met de 500cc’tjes maar met de flinke 990cc viertakt blokken onder de kont. Natuurlijk werd The Goat ook hierin weltmeister.

Laatste 500cc-kampioen

In 2000 maakte Valentino zijn debuut in de 500cc-klasse. Hij werd tweede en het jaar erop stond ‘ie vaak genoeg bovenop het trapje om de wereldtitel binnen te slepen. Daarna werd alleen nog maar met de grotere blokken geracet en Rossi is dus de laatste 500cc wereldkampioen. Toch leuk voor op je CV.
Na een paar jaartjes op een Honda te hebben rondgebromd wuifde hij het merk gedag. Zijn oog viel op Yamaha. Geen slechte keuze gezien hij op deze Japanner meerdere wereldtitels binnenharkte. In 2010 gaf de Italiaan aan voortaan voor Ducati te racen. Toch was de racerij bij dit merk maar van korte duur. Na twee slechte jaren zonder wereldtitels klopte de Rossi toch maar weer bij Yamaha aan.

Rossi als leermeester

Als 16-jarige op een opgevoerde Aprilia met een lullig 50cc-blokje kan je natuurlijk alleen dromen van zo’n carrière. Toch zullen ook Rossi’s racedagen niet oneindig zijn en met z’n 39 jaren jong is de 9-voudig wereldkampioen in de MotoGP niet de jongste meer. Tegenwoordig helpt hij in de door hem opgerichte ‘VR46 Riders Academy’ aanstormend Italiaans racetalent de top te bereiken. Met Rossi als leermeester zal dat vast goed komen. De motorracerij gaat dus ook een mooie toekomst tegemoet als we dit zien. Maar goed, voor nu kunnen we nog lekker genieten van de racekoning. Niet alleen op het circuit, maar dus ook in deze gave mini docu over the man himself: Valentino Rossi.
Foto: Screenshot YouTube.
Delen met
Ook interessant