Nieuwe Call of Duty gaat terug naar de Tweede Wereldoorlog

mrt 29 2017, 14:00 Entertainment
naamloos 1
Bronnen rondom ontwikkelaar Sledgehammer hebben bevestigd aan gamesites dat de nieuwe duty">Call of Duty zich inderdaad gaat afspelen tijdens de Tweede Wereldoorlog. De al eerder gelekte beelden van de artwork blijken te kloppen, er wordt weer gekeken naar het verleden.
De laatste Call of Duty-games speelden zich allemaal af in de toekomst, er werd gedacht dat de gamers geen behoefte meer zouden hebben aan shooters die plaatsvinden in het verleden. De nieuwe stap is dus een grote verandering ten opzichte van de eerder ingezette lijn.
Die verandering komt natuurlijk niet helemaal uit de lucht vallen, Battlefield 1 is een ongekende kaskraker en speelt zich af tijdens de Eerste Wereldoorlog. Ontwikkelaar Sledgehammer wil niet achterop raken en volgt de trend.
Uitgever Activision had eerder al aangegeven dat de serie terug moest naar zijn wortels. Het was toen nog onduidelijk wat daarmee bedoeld werd, we konden enkel speculeren.Het ziet er naar uit dat de gamers als winnaars uit de bus komen. Call of Duty is groot geworden met de spellen die tijdens de oorlog plaatsvonden en de fans van het eerste uur zien reikhalzend uit naar de release van de nieuwe game die Call of Duty: WWII moet gaan heten.
Het is nog wachten op de officiële reactie van Activision. Het spel ligt in ieder geval in het najaar van 2017 in de winkels.
Delen met
Ook interessant