Café Garçon brengt met hun heerlijke keuken een stukje Parijs naar Amsterdam

mei 07 2023, 15:55 Entertainment
cafe garcon 9 kopie
Het Parijse leven is gemaakt voor de levensgenieters. Beetje slenteren langs de Seine, nieuwe kleding shoppen in de fraaiste boetiekjes om af te toppen met een diner in een van de prachtige bistro’s. Café Garçon brengt met hun nieuwe zaak een stukje Parijs naar Amsterdam. Dat moeten we uiteraard met eigen ogen bekijken.
We hadden nooit zo veel met Parijs, totdat we er vorig jaar een legendarisch weekend beleefden. We zagen de Franse hoofdstad eindelijk zoals je ‘m moet zien. Dat kwam niet in de laatste plaats door een paar magistrale maaltijden op uitermate sfeervolle plekjes. Loop door het derde arrondissement en je struikelt haast over de charmante etablissementen. De eigenaren achter Café Garçon moeten daar ook op zo’n manier hebben rondgelopen, want zij hebben een stukje Frankrijk naar onze hoofdstad gehaald. Naar het mondaine Oud-Zuid om precies te zijn.

Café Garçon

Dus staan de Range Rovers, 911’jes en Biro karretjes naar hartenlust verspreid door de sfeervolle Johannes Verhulsstraat geparkeerd. Nog veel sfeervoller is het binnen bij Café Garçon. Dit plekje kun je zo kopiëren en naar een willekeurige stad in Frankrijk. Met de naderende zomer kun je nog beter toeven op het behoorlijke terras, maar wij zitten binnen, wat niet zo’n slecht plan blijkt als een uurtje later Moeder Natuur de kraan openzet.
cafe garcon 08
Foto: Café Garçon

Franse klassiekers

De menukaart staat vol met Franse klassiekers waarbij het nog lastig kiezen is. Die tournedos zal ongetwijfeld hartstikke lekker zijn, maar we willen veel proeven, dus we laten een selectie voorgerechten aanrukken. We kiezen voor de Pâte en Croûte (€12), een petit Steak Tartare (€19), L’oeuf Mayonnaise (€6) met kaviaar a €18 als extra supplement (why not) en uiteraard mag een mandje Baguette au Beurre (€6) niet ontbreken.
De keel moet natuurlijk ook verzacht worden. Laten onze tafelgenoot nou net een serieuze wijnexpert zijn, dus hij mag iets moois uitzoeken. De wijnkaart is net een dag geïntroduceerd en is behoorlijk breed en veelzijdig, waarbij de prijs al snel kan stijgen. De keus valt op een Santenay 1er Cru Clos des Gravières. Ga die vooral zelf een keer proeven, want deze fles is werkelijk verrukkelijk.

Kaviaar

Brood is altijd een goede indicatie voor de kwaliteit van een restaurant. Knapperig van buiten, warm en zacht vanbinnen, precies zoals je het hebben wil. De Pâte is ook goed, zeker doordat er wat garnering bij komt zoals ui, rucola, cracker. En een gekookt ei is altijd lekker, zeker met een toef mayo erop en al helemaal als daar nog een lading kaviaar op gedrapeerd is. Onze favoriet is echter de Steak Tartare, want die is van een heel hoog niveau. Hier zouden we wel vier borden van willen verorberen.

Topwijnen

Dat zou echter zonde zijn van al het andere lekkers dat ze op de kaart hebben staan. Als ‘hoofd’ kiezen we voor de Escargot à la Bourguignonne (18€), de Coquilles Saint-Jacques (€24). Zo kun je zelf het shared dining concept toepassen, waarbij de attente en gezellige bediening met je meedenkt. Bij deze lading gerechten stappen we over op een fles rood. Voor de liefhebbers c.q. Vivino-app houders: de keuze valt op Chassagne Montrachet 1er Cru Clos de la Boudriotte uit 2017. Pittig aan de prijs (ruim over de 100 euro), maar subliem van smaak. De bediening heeft ‘m ook nog niet gedronken, dus laten we hen lekker mee proeven. Om helemaal lekker in de olie naar huis te gaan, toppen we de avond af met een dessertwijn Château Suduiraut Sauternes Lions de Suduiraut en een crème brûlée.
Mocht je je even willen onderdompelen in het Franse stadsleven, maar geen zin of tijd hebben om de Thalys te pakken, dan kun je vanaf nu gewoon een avondje Frankrijk pakken in deze nieuwe hotspot van Amsterdam Oud-Zuid. C’est fantastique!
Meer informatie of reserveren bij Café Garçon ? Check cafegarcon.nl

Gallery

Delen met
Ook interessant