Ter ere van de Boeing 747 brengt Breitling een horloge uit voor de luchtvaart

jan 28 2023, 19:30 Entertainment
schermafbeelding 2023 01 26 164234
As we speak worden de laatste machtige Boeing 747-vliegtuigen van de productielijn gerold. Ter ere van het legendarische vliegtuig dat een revolutie teweegbracht in de luchtvaart, brengt Breitling een super dik horloge uit.
De Boeing 747 stond bekend als de ‘Koningin van de Lucht’. Vanaf het moment dat de Boeing 747 in 1969 de startbaan op taxiede, was hij voorbestemd de luchtvaart, zoals we hem kende, te veranderen.

Boeing 747

De oorspronkelijke tientonner Jet had twee gangen en twee dekken. De Boeing 747 kon het dubbele aantal passagiers vervoeren van het op één na grootste straalvliegtuig en meer dan 9000 km vliegen zonder te tanken. De Boeing 747 bracht een revolutie in de commerciële lucht vaart teweeg, bracht langeafstandsvluchten binnen het bereik van een nieuwe generatie luchtreizigers en verbond de wereld als nooit tevoren. Dat alles bij elkaar was voor Breitling de reden om een Navitmeter horloge uit te brengen.
02 boeing 747 scaled

Breitling

"Hoe kunnen we de revolutionaire Jumbo Jet beter herdenken dan met een revolutionaire Pilotenchronograaf”, zegt Georges Kern, CEO van Breitling. "De Boeing 747 bracht stijl in het luchtruim, net zoals de Navitimer de geest van de luchtvaart naar stijlbewuste horlogeliefhebbers bracht."

Navitimer

De nieuwe Navitimer Boeing 747 is voorzien van het AOPA-logo op 12 uur, als verwijzing naar zijn erfgoed als pilotenchronograaf. De kleuren op de wijzerplaat weerspiegelen het palet van de originele Boeing 747. De wijzerplaat is crèmekleurig en de secundaire wijzerplaat is volledig zwart. De rekenliniaal is rood-wit met wat blauwe accenten. Om het af te sluiten is de naam ‘Boeing 747’ subtiel geïntegreerd in de binnenste schaal van de wijzerplaat. Het horloge is gelimiteerd tot een logische oplage van 747 stuks. Hoe verzin je het?
Delen met
Ook interessant