Bij de aanschaf van nieuwe wielrenkleding moet je hier op letten!

jun 29 2022, 11:23 Entertainment
patrick hendry qdbbm9erwo4 unsplash
Het is weer steeds vaker mooi weer. De kans is dan ook groot dat je er weer veel vaker voor kiest om een rondje te wielrennen. Genieten van de mooie natuur op grote snelheid. Om ultiem te kunnen genieten is het natuurlijk wel van belang dat je je comfortabel voelt op de fiets. Het dragen van de verkeerde wielrenkleding kan gevolgen hebben voor de tijd die je rijdt. Om ervoor te zorgen dat je de juiste kleding aanschaft hebben we dan een paar handige tips voor je op een rijtje gezet.
Ja, we kennen de vooroodelen over wielrennen. Echter is wielrennen wel een mooie sport die ook nog is supergezond is voor het lichaam en de geest. Als je dan ook nog de juiste kleding en fiets hebt kan jij deze zomer heerlijk genieten op jouw tweewieler.

De juiste pasvorm voor jouw wielrenkleding

Ten eerste, is het natuurlijk van belang dat de fietskleding goed past. Wanneer wielerkleding te groot is dan kan dit ervoor zorgen dat je de neiging hebt om de fietskleding steeds maar weer recht te trekken. Wanneer het te klein is kan fietskleding enorm gaan knellen. Dit kan een grote invloed hebben op de prestaties die je levert. Hierin verschillen de pasvormen van fietskleding ook behoorlijk. Zo heb je nauw aansluitende kleding, waardoor de weerstand zoveel mogelijk geminimaliseerd wordt. Daarnaast heb je vaak ook een gewone pasvorm die wat ruimer zit. Een andere optie is om voor een wijdvallend model te kiezen. Zo ervaar je misschien wel meer weerstand, maar heb je wel comfort. Het is per persoon verschillend wat hiervan de beste keuze is.

De afwerking

Wanneer je fietskleding koopt, zal je ook moeten letten op de details. Wanneer je lange ritten maakt en vaak fietst is dit van belang. Zo kunnen platte naden er voorkomen dat de huid geïrriteerd wordt. Daarnaast raden we je aan om fietskleding aan te schaffen met reflecterende strepen. Dit kan er in combinatie met goede fietsverlichting voor zorgen dat je ten alle tijde goed zichtbaar bent.

Het materiaal

Het materiaal van de fietskleding doet er natuurlijk ook toe. De meeste fietskleding wordt gemaakt van synthetische vezels. Het klinkt misschien alsof je veel zal zweten in dit materiaal. Toch is dit niet het geval. Over het algemeen hebben dit soort vezels betere eigenschappen dat natuurlijke vezels.
dmitrii vaccinium 9qsk2qhidmg unsplash scaled
Foto: Unsplash

De kwaliteit

Het is ook van groot belang dat de kwaliteit van de fietskleding goed is. Zo weet je zeker dat de kleding langdurig mee gaat. Het zal de investering dan ook meer dan waard zijn! Bij AGU kun je terecht voor fietskleding van professionals gemaakt voor de alledaagse wielrenner. De kwaliteit van de producten zijn uitstekend. Je kunt er terecht voor alle soorten fietskleding. Zo heb je speciale kleding voor ieder seizoen. Ook voor AGU regenkleding voor op de fiets kun je er terecht.
Delen met
Ook interessant