Het is Wereld Hamburgerdag vandaag en hier haal je de lekkerste van Amsterdam

mei 28 , 15:58 Entertainment
depositphotos 257611042 s
Aan de kant met Oud en Nieuw, Pinksteren, Koningsdag en Pasen, want wij hebben een nieuwe favoriete feestdag. Nu vragen jullie je natuurlijk af welke dat dan is. Nou, het is vandaag Internationale Hamburgerdag. Bij dat woord beginnen wij meteen te watertanden en daarom laten wij deze dag niet onopgemerkt voorbijgaan. Dit zijn namelijk de vijf beste plekken waar je hamburgers kunt scoren in Amsterdam!
Wat wij eten vanavond? Hamburgers natuurlijk! Na het lezen van dit artikel gaan jullie dat hoogstwaarschijnlijk ook doen. En waar je die lekkere burgers dan moet halen gaan wij jullie nu haarfijn uitleggen.

Burgerbar

Als je in Amsterdam bent is de kans groot dat je in de buurt bent van een Burgerbar. Je vindt ze namelijk aan de Prinsegracht 478, Kolksteeg 2, Warmoesstraat 21, Damstraat 38, Reguliersbreedstraat 9, Eerste van der Helststraat 62B en aan de Stationsweg 255. Als ze op zoveel plekken zitten, dan weet je eigenlijk al dat je er een goddelijke burger kunt halen. Je betaalt er ook wel voor moeten we eerlijk toegeven, maar het is zéker het proeven waard!

Maijard Smashburgers

Wat doe je als jij en twee andere matties helemaal gek zijn van hamburgers? Jup, je begint een eigen smashburger tent. Die tent zit op de Rozengracht en het interieur is dan ook helemaal in deze stijl. Smashburgers zijn een gat in de markt en je ziet ze overal voorbijkomen op sociale media. Maar wat is dat nou eigenlijk? Het zijn burgers die zo plat mogelijk zijn geplet met een spatel. Het zijn onze lievelings, dus zeker even gaan proeven!

The Burger Room

Aan de Paulus Potterstraat 30 in Amsterdam vind je The Burger Room. De foto's op Instagram zien er in ieder geval veelbelovend uit, dus Wereld Hamburgerdag is de uitgelezen dag om eens een burgertje van dit restaurant te gaan proberen. Nog een pluspunt: er is een uitgebreid cocktailmenu. Daar heb je ons al!

The Butcher

Sinds 2012 maken zij een van de lekkerste burgers van Amsterdam. Op vijf plekken in Amsterdam, waaronder Albert Cuyp, de Negen Straatjes en de Foodhallen, kun je deze lekkere burgers vinden. Onze favorieten? The Truffle Burger, The Ugly en The Crazy Chick.

Snob

Van een veggie burger tot een steak burger, bij Snob kun je het eten. Eet er heerlijke frietjes met truffel en parmezaan bij en je bent helemaal good to go! Als je vriendin niet van burgers houdt, dan heeft ze nog steeds geen reden om nee te zeggen tegen Snob, want er zijn ook salades en heerlijke gerechten van de grill. Wij zeggen: go, go, go!
Delen met
Ook interessant