Beats Pill Bluetooth Speaker: terug van weggeweest met nieuwe snufjes

jul 01 , 15:55 Entertainment
beats pill 2024 3 1440x960
Het lijkt wel of er een eeuw voorbij is sinds de Beats Pill van de markt verdween. In die tijd is de wereld van draagbare speakers flink veranderd. Met al die nieuwe Bluetooth snufjes, waterdichte wonderen, geluidsoptimalisatie en AI-gedoe is het een echte jungle geworden.
De Beats Pill maakte in 2012 z’n debuut, met een kek design en prima geluid. Het was net zo iconisch als Dr. Dre zelf toen hij de audiowereld op z'n kop zette in 2008. Na de Pill volgde de Pill+ een paar jaar later, maar in 2022 was het exit Pill. De Beats Pill maakt in 2024 z’n comeback en heeft wat hoognodige en lang verwachte updates gekregen.

Wat is er nieuw?

Je kunt kiezen uit drie kleuren: matzwart, rood en champagnegoud. De nieuwe Beats Pill lijkt op z'n voorganger, maar is nu net wat strakker, lichter en kleiner. Technisch gezien heeft het ding ook een flinke upgrade gehad: een hele dag batterijduur, een nieuwe USB-C-poort, een afneembaar koord en een IP67 water- en stofdichte rating. Dus, zoek je graag het randje op dan kan ‘m onderdompelen in water tot 0,5m voor maximaal 30 minuten zonder dat ‘ie het begeeft. En als je haast hebt, geeft de snellaadmodus je 2 uur afspeeltijd na slechts 10 minuten opladen.
Sinds Apple Beats in 2014 heeft overgenomen, wordt de Beats Pill neergezet als de Bluetooth speaker van Apple. Dus natuurlijk heeft de nieuwe Pill betere connectiviteit met Apple-apparaten, makkelijke koppeling met je iPhone, toegang tot je iTunes bibliotheek en integratie met de 'Find My' app. Zelfs de knoppen lijken uit de Apple designstudio te komen. Maar geen paniek voor Androidgebruikers, de nieuwe Beats Pill werkt ook prima met die telefoons.

Geluid

Het belangrijkste van een Bluetooth speaker is natuurlijk het geluid. Volgens Beats heeft de nieuwe speaker een ‘grotere, op maat gemaakte racetrack woofer’ met een diepere en vollere bas. Dit beestje pompt 90% meer lucht door, aangedreven door neodymium magneten. Zelfs op hoog volume minimaliseert het ontwerp vervorming in de lage tonen.
Naast die woofer, wat dus een type luidspreker is dat speciaal is ontworpen om lage frequenties te produceren, is er een opnieuw ontworpen tweeter voor hoge en middentonen. Samen beloven ze ‘betere tonale balans over het hele audiospectrum.’ De units staan ook 20º omhoog gekanteld voor optimale geluidspositionering. De Beats Pill is een mono speaker, maar je kunt twee units koppelen voor stereogeluid.

Specificaties 

  • Batterijduur: 24 uur
  • Afmetingen: 21,8 cm x 7,1 cm.
  • Gewicht: 680 gram
  • Connectiviteit: Bluetooth of USB-C
  • Opladen: USB-C
Vanaf 27 juni verkrijgbaar bij diverse winkels. De nieuwe Beats Pill gaat over de toonbank voor slechts €140 — dat is €75 goedkoper dan de vorige Pill+.
Delen met
Ook interessant