The Beatles maken eind dit jaar een comeback

jun 20 2023, 16:00 Entertainment
televisie optreden van the beatles in treslong te hillegom vlnr george harriso bestanddeelnr 916 5100
Here comes the sun, doo-doo-doo-doo. Nee, nee. Here come the Beatles! Ja, echt waar. Eén van de allerberoemdste muziekgroepen ooit komt weer bij een om er nog één allerlaatste nummer uit te persen. Dat meldt bassist en co-leadzanger Paul McCartney. Eind dit jaar moet het nummer verschijnen.

Comeback Beatles

Nu horen we je al denken. Hoe dan??? Twee van de vier gingen de pijp uit. Dan wordt ’t toch lastig zou je zeggen. Gelukkig hebben we daar tegenwoordig de technologie voor. Die staat voor niets. En dus wordt de lead ingezongen door een computer. AI kan namelijk gruwelijk goed mensen nadoen. Daarmee zong Kanye ooit al feilloos de melodieën van onder andere The Beatles.
Nu gaan ze dat stukje techniek dus even lief aankijken of ‘ie John Lennon weer tot leven kan roepen. Zo gaat de groep er dan in slagen om nog één allerlaatste nummer te produceren. Toch is het niet helemaal computerwerk. Er zit nog een écht stukje John in. Het nummer is namelijk een oude demo. De kwaliteit was erg laag, maar AI heeft de stem van John daarin nu kunnen verbeteren tot een volwaardige studioproductie.
Daarmee wordt dit het eerste stukje Beatles-muziek sinds 1970. Het album Let It Be sluit de discografie tot nu toe af. De Abbey Road -LP werd weliswaar later opgenomen maar kwam eerder uit omdat er wat problemen waren met het afmixen van Let It Be . Het is nog niet bekend hoe de rol van gitarist George Harrison wordt ingevuld. Wellicht zetten ze ook voor zijn rol de computer aan het werk.
Delen met
Ook interessant