Baby Reindeer-drama: echte stalker klaagt Netflix aan voor miljoenen

jun 07 , 16:58 Entertainment
baby reindeer youtubepiers morgan
Heb je dorst? Want hier heb je juicy Netflix-drama. Fiona Harvey, de dame die blijkbaar de inspiratie was voor die intense Netflix-hit Baby Reindeer , heeft besloten dat het tijd is om de streaminggigant aan te klagen. Dat doet ze zeker niet voor een kleinigheidje, want ze eist meer dan menig jaarsalaris. Ze hoopt er namelijk met 170 miljoen dollar vandoor te gaan.
Eind april zat Fiona al te broeden op juridische stappen tegen Netflix. Ze beschuldigt hen van laster en emotionele mishandeling. Ze is natuurlijk zelf het grootste slachtoffer. De Schotse dame heeft nu officieel haar aanklacht ingediend. Netflix houdt zich tot nu toe stil, misschien omdat ze aan het bijkomen zijn van de schrik.

Baby Reindeer

Voor degenen die het gemist hebben: Baby Reindeer vertelt het verhaal van een man die vastzit in de horeca omdat zijn carrière als komiek niet echt van de grond komt. In zijn stamkroeg ontmoet hij een vrouw die opschept over haar werk als advocaat en haar fancy contacten. Ze blijft maar langskomen en het duurt niet lang voordat ze in full stalker mode gaat: ze volgt hem, duikt op bij zijn shows en bedreigt zelfs zijn familie en vriendinnen. De man doet er natuurlijk alles aan om van haar af te komen.

Miljoenen

In een pittig interview dropte Fiona de bom: ze beweert dat zij de echte ‘Martha’ is, de vrouw en het creepy stalker-personage uit de serie. Volgens haar heeft ze na de lancering van de serie een bak aan doodsbedreigingen gekregen en stelt ze dat de serie vol zit met leugens en zo haar leven heeft geruïneerd. Fiona zegt dat Richard Gadd, de komiek die de hoofdrol speelt in de serie, de show puur en alleen gemaakt heeft om haar naam door het slijk te halen. Ze is ervan overtuigd dat hij haar ‘kapot wil maken’. Gelukkig is ze verder zelf heel normaal en bij zinnen, zo heeft ze besloten dat het genoeg geweest is en sleept daarmee Netflix voor de rechter met de eis van een kleine 170 miljoen dollar.
Wie had gedacht dat het drama achter de schermen van een Netflix-serie bijna net zo sappig zou zijn als de serie zelf. We blijven vooral kijken, want het lijkt nog niet voorbij.
Delen met
Ook interessant