Ontvoerd worden naar het universum gebeurt in Dark Matter op Apple TV+

mei 19 , 18:58 Entertainment
schermafbeelding 2024 05 14 om 144817
Het is zondagavond en morgen heb je hoogstwaarschijnlijk lekker een vrije dag. Je kunt dus met een bak popcorn en een lekker biertje de hele nacht bingen. Geen zorgen als je stress hebt over welke serie je moet kijken, want wij hebben weer een topper van een serie voor je klaarstaan. Dark Matter is een serie waarin je alles vindt wat je wilt. Drama, sciencefiction én thriller componenten zie je allemaal terug en wij zijn fan!
Een fascinerende serie, dat is Dark Matter als je het ons vraagt. Als je de naam van de serie herkent, dan heb je het boek vast ook gelezen. De serie is namelijk gebaseerd op de gelijknamige sciencefiction roman van Blake Crouch. Dit is wel alweer een tijdje geleden, namelijk 2016. Nu was het dan toch echt tijd voor een verfilming en wij zijn daar blij mee!

Dark Matter

De oneindige mogelijkheden van het universum worden onderzocht in deze serie. Dan kun je nu denken: huh, wat bedoelen ze daarmee? Nou, we zullen even een kleine samenvatting geven. We volgen in de serie Jason Dessen, een gelukkige natuurkunde professor uit Chicago. Dat gelukkige gaat er wel vanaf wanneer hij ontvoerd wordt en in een parallel universum belandt. Hij komt achter iets verschrikkelijks, zijn geliefde gezin heeft namelijk nooit bestaan. Terwijl hij vastberaden is om terug te keren naar zijn oude leven, wordt Jason geconfronteerd met talloze obstakels. Een van die bizarre obstakels is een eigen dubbelganger, moet je je voorstellen joh! De tweede Jason is ook een briljante uitvinder, maar hij heeft duistere plannen met een tijdreismachine. Cool als je het kunt maken, maar gebruiken is een ander verhaal. Mannen, als jullie dit zo horen, dan willen jullie toch nu meteen gaan kijken?!

Recensies

Uit ruim 2000 meningen komt een beoordeling van 7,4 van de 10 sterren. Zoals we ondertussen wel weten zijn ze heel streng op IMDb, dus dit is nog een reden om je Apple TV+ te openen en gelijk te gaan bingen. Op X zijn ze ook positief over de serie: ''Volgens recensies heeft het geweldige acteerprestaties en een goed tempo. Het kan lang worden, maar het mysterie blijft tot het einde behouden. Het is aantrekkelijk, meeslepend en zit vol wendingen.''

Crew

We hebben toch weer een rijtje met topacteurs als we kijken naar de crew van de thriller. Te beginnen met Joel Edgerton, we kunnen talloos veel films opnoemen waarin hij heeft gespeeld, maar je kent hem waarschijnlijk van The Great Gatsby en The Gift. Een andere hoofdrol is voor Jennifer Connelly, ze stal ons hart al jaren geleden, maar met Top Gun: Maverick overtrof ze alles.
Delen met
Ook interessant