Er komt een film over de bizarre gijzeling bij de Apple Store in Amsterdam

feb 05 , 11:41 Entertainment
xxx
Bij de een staat het in het geheugen gegrift, bij de ander voelt het misschien als een slechte Amerikaanse film. Toch is het nog geen twee jaar geleden dat deze heftige gebeurtenis, waarbij er een gijzeling plaatsvond in de Apple Store, in het centrum van onze hoofdstad afspeelde. Dit verschrikkelijke incident wordt nu daadwerkelijk omgetoverd tot een film.
In februari 2022 ging het goed mis in onze hoofdstad. Een 27-jarige gewapende man gijzelde urenlang een klant in de Apple Store aan het Leidseplein. Netflix heeft vandaag aangekondigd dit verhaal om te zetten in een film.

Opfrissen

Even opfrissen, weet je nog waar je was toen je de eerste noodmeldingen binnenkreeg? Op dinsdag 22 februari sluiten wij met de redactie af en krijgen we de eerste meldingen binnen, het is dan iets over half zes, tijd om richting huis te gaan dus. Iedereen kijkt geschrokken op, wat er precies speelt is nog niet duidelijk, dat het niet goed is wel. Een volwassen man is bij de welbekende Apple Store naar binnengelopen, hij draagt een semiautomatisch wapen, een handwapen en blijkt ook nog een bom om te hebben.
De paniek slaat meteen toe, mensen beginnen te rennen en te schreeuwen en in no-time is het volledige Leidseplein leeg. De ongeveer 70 aanwezigen in de winkel zelf worden ook bij bosjes in veiligheid gebracht door de politie. De gijzelnemer neemt contact op met AT5, zijn eis is 200 miljoen aan crypto. Dit pakt niet helemaal uit hoe hij het voor ogen had. Wanneer de politierobot een fles water naar de gijzelaar brengt, ziet de jonge man zijn kans schoon. Hij zet het op een rennen en ontsnapt, de gewapende man rent achter hem aan, maar wordt doelbewust aangereden door een agent van de Dienst Speciale Interventies. De 27-jarige Amsterdammer overlijdt vervolgens aan zijn verwondingen.
ynske mattijssen klpoofhu jm unsplash scaled

Juice channel

Zoals altijd speelden de juice channels ook voor eigen rechter tijdens dit debacle. Life of Yvonne deelde op haar Instagram waar de andere gijzelaars verscholen zaten. Geen lekkere actie, zag ze later ook zelf in. Wegens de veiligheid van de aanwezigen heeft zij de beelden op verzoek van de politie verwijderd. Hé hé.

Netflix

Nu even terug naar de orde van de dag. Deze bizarre gebeurtenis is natuurlijk de aanleiding voor een spannende film. Regisseur Bobby Boermans gaat aan de haal met dit verhaal, we kennen hem onder andere als regisseur van Mocro Maffia en het Gouden uur. De film schakelt heen en weer tussen de perspectieven van dader tot gijzelaar en hulptroepen, iedereens visie komt aanbod. De hoofdrollen worden vertolkt door Soufiane Moussouli, Marcel Hensema, Loes Haverkort, Louis Talpe en Emmanuel Ohene Boafo. De opnames starten binnenkort, wij zijn rete benieuwd!
Delen met
Ook interessant