Apple Dropt iOS 18: dit zijn de highlights

jun 11 , 16:58 Entertainment
afbeelding van whatsapp op 2024 06 11 om 134952 197242b5
Apple heeft weer iets nieuws voor ons in petto. Terwijl wij nog bezig zijn met het ontdekken wat onze huidige iPhone allemaal kan, komt Apple alweer met iOS 18. Met zo veel functies, weet onze favoriete techgigant er toch altijd weer een schepje boven op te doen. Wat ze nu weer in de aanbieding hebben? Nogal wat.
Met de komst van AI zijn we ons er bewust van dat veel meer mogelijk gaat zijn, maar je iPhone besturen zonder deze aan te raken klinkt wel echt als de toekomst. Dit maakt ons weer heel hebberig naar het nieuwe toestel en besturingssysteem, helaas moeten we daar nog even op wachten en een nier verkopen om dit grapje te kunnen bekostigen.

Apple iOS 18

Laten we beginnen met het coolste speeltje: ‘Apple Intelligence’. Dit is geen gewone AI; het is alsof Apple stiekem al je gedachten kan lezen. Maak je geen zorgen, ze weten niet wanneer je je Netflix-wachtwoord hebt veranderd omdat je ex je account gebruikte. Wat ze wel weten, is hoe ze je dagelijkse leven makkelijker kunnen maken. Apple Intelligence kan zelfs een ‘genmoji’ maken, een AI-gegenereerde emoji die jouw emoties perfect weergeeft. Dus als je boos bent omdat je pizza koud is aangekomen, kan je telefoon dat nu ook uitstralen.
Heb je ooit gewenst dat je je iPhone kon bedienen zonder je handen te gebruiken? Nou, Siri heeft je gehoord. Vanaf nu kan Siri je iPhone bedienen op jouw commando. Zeg gewoon "Hé Siri, maak een selfie" en ta-da, je hebt een nieuwe profielfoto voor Instagram. Het wordt nóg beter: Siri kan nu ook je foto's bewerken en binnen apps acties uitvoeren op basis van jouw verzoek. Siri is nu ook je persoonlijke fotograaf en assistent. Als kers op de taart, kun je nu onderwerpen verwijderen uit afbeeldingen in iOS 18. Geen exen meer in je vakantiealbums! Of vreemdelingen op die fijn geposeerde foto. Apple heeft echt aan alles gedacht.
Voor degenen die graag hun iPhone aanpassen, biedt iOS 18 nu de mogelijkheid om donkere iconen te gebruiken in de donkere modus. Dit is ideaal voor mensen die hun ogen willen sparen. Als je in het bezit bent van een paar AirPods, hebben we nog meer goed nieuws. Je kunt nu simpelweg je hoofd schudden om een oproep te weigeren of accepteren. Hoe James Bond is dat? Tot slot, voor iedereen die een iPad gebruikt en zich altijd heeft afgevraagd waarom er geen rekenmachine-app op stond: Apple heeft dit na 14 jaar eindelijk opgelost. De rekenmachine-app is nu beschikbaar op de iPad. Apple heeft nog iets speciaals toegevoegd voor alle niet-rekenwonders onder ons: ‘math notes’. Hiermee kun je een wiskundig probleem met je Apple Pencil opschrijven en de app lost het meteen op. Heb je die calculator ook niet meer nodig. Apple iOS 18 is hier om ons leven een stuk eenvoudiger te maken. Al hebben we eerst even de tijd nodig om alles uit te vogelen, kunnen we ook niet wachten om hiermee te gaan spelen.
Delen met
Ook interessant