Dit is de aller, allergrootste pizza van deze planeet

jan 29 2023, 18:00 Entertainment
fhm grootste pizza
De Pizza hut, de Pizza hut, Kentucky fried chicken in de Pizza hut . We hebben dit nummer vroeger kapot gedraaid. Ongetwijfeld. Maar eerlijk, zo’n heerlijk krokante pizza zoals alleen de echte Italianen kunnen maken. Dat is foodporn to the max. En raad eens? Een tijdje geleden is de allergrootste pizza ter wereld gemaakt.
We schreven al eens over de grootste kerstboom ter wereld, want dat was lekker cringe met de kerstdagen. Maar deze keer hebben we een ander wereldrecord in petto, namelijk de allergrootste pizza.

Allergrootste pizza ter wereld

Vorige week, op woensdag 18 januari, om journalistiek feitelijk te zijn, heeft de Pizza Hut het Guinness World Record voor 's werelds grootste pizza verbroken. Dat wereldrecord wil iedereen toch wel op zijn naam zetten? Laat staan het allemaal opeten? De restaurantketen wist samen met YouTuber Airrack een pizza van meer dan 1300 vierkante meter te maken.
De reusachtige pizza bestond uit 6200 kilo deeg en 2200 kilo tomatensaus. Met als finishing touch bijna 4000 kilo kaas en tot de precisie nauwkeurig 630.496 plakjes peperoni. Dat is kut als je niet van peperoni houdt. Vanwege de gigantische oppervlakte moest de pizza stukje voor stukje in elkaar worden gemaakt in het Los Angeles Convention Center. Want ja, in het hoofdkantoor van de Pizza Hut ging het natuurlijk niet passen.
Na het behalen van het Guinness World Record werd de pizza in eetbare stukjes gesneden en gedoneerd aan verschillende goede doelen. Volgens David Graves, the big boss van de Pizza Hut, konden ze wel 68.000 pizzapunten uit de bizar grote pizza halen. Check hieronder de video van het smakelijke record.

Tweede Guinness World Record

Het is niet de eerste keer dat de Pizza Hut een wereldrecord in het Guinness Book of World Records wist te pakken. Ruim zes jaar geleden haalde ze het record voor het bezorgen van een pizza op de hoogste hoogte ooit in een land. Een pizzakoerier leverde toen netjes een pizza af op de top van Kilimanjaro in Tanzania.
Delen met
Ook interessant