Vriendengroep vervoert 6000 euro aan kratten bier op de tractor vanwege aflopende korting

jun 23 2021, 21:00 Entertainment
screenshot
Dat Nederlanders krenterig zijn is geen geheim. Dat boeren ongelooflijk veel kunnen drinken is ook geen voorpaginanieuws. Combineer deze twee gegevens en je krijgt dit artikel. Een vriendengroep in Overijsel besloot namelijk nog even van de aflopende bieractie te profiteren. Ze haalden 490 kratten op met de tractor, in totaal zo’n €6000 aan bier. Dat wordt zuipen geblazen komende weken.

490 kratten

Dit is eigenlijk even triest als legendarisch. Triest dat je krenterig bent dat je besluit om de hele supermarkt leeg te halen om geld te besparen, maar legendarisch dat je 490 kratten tegelijk haalt. De vriendengroep, in de leeftijdscategorie begin twintig, moesten voor 1 juli zien te profiteren. Daarna is het namelijk gedaan met de kortingen, aangezien supermarkten dan geen alcohol tegen stapelaanbiedingen mogen aanprijzen. “Daarom was het nu tijd om toe te slaan.”, aldus Jorgen. En of er werd toegeslagen, uiteindelijk kostte het de vriendengroep €6003,29. Tja, daar kan je ook de hele zomer van op vakantie gaan. Al wordt dat ook een dure vakantie als ze in hetzelfde tempo bier drinken als in eigen land.

Tractor

Welke supermarkt heeft er 490 kratten staan? De Plus Alfring uit Grambergen blijkbaar. Jorgen had nog wel even gebeld voordat ze met grote verwachtingen de groene buurtsuper binnenstormden. “Doe maar zeven pallets!” De mensen in Grambergen lusten die ijskoude kletsers blijkbaar prima, want er werd niet raar van opgekeken. Toch kan je moeilijk met mama’s auto even een paar honderd kratten ophalen. Daarom werden de tractors van stal gehaald. Het levert geweldige beelden op, die tegelijkertijd ook weer een beetje beangstigend zijn. Iedereen kent wel die filmpjes dat bij het uitladen van een vrachtwagen een lading bier naar beneden kiepert. Stel je voor dat het bij deze bierlading zou gebeuren. Dan zou mannelijk Nederland waarschijnlijk drie dagen in rouw gaan, een ongekend drama. Tot nu toe zijn er pas vier kratten, maar de verwachtingen zijn hoog gespannen. “Deze kratten zijn nog goed tot december, maar eind volgende maand zullen ze al op zijn.” Wat een bazen.
Delen met
Ook interessant