5 tips om die deprimerende coronakilo's kwijt te raken

mrt 25 2021, 8:00 Entertainment
diana polekhina opb7gkqy9oc unsplash
De sportscholen blijven, net als zoveel andere zaken, voorlopig nog even dicht. Vet balen natuurlijk, want hoe raak je dan die coronakilo's kwijt als je niet lekker met metaal kan lopen smijten in de gym? Thuis sporten is een zeer goed alternatief, maar dan moet je wel goed letten op je voeding wil je de effectiviteit van je work-out verhogen. Wij geven je een aantal tips om je op weg te helpen.

1. Beweeg nuchter

Voor iedereen die bijna een hartaanval kreeg bij het lezen van het woord nuchter: relax. We bedoelen niet dat je gedurende je strijd tegen de bierbuik geen pilsjes meer mag pakken, al zou het misschien wel verstandig zijn. Met nuchter bewegen bedoelen we dat je op een lege maag moet gaan sporten, bijvoorbeeld 's morgens voor je ontbijt. Het helpt goed tegen de gevaarlijke vetten die zich ophopen rondom je organen en is dus bij uitstek geschikt voor het verbranden van die coronakilo's. Als je een intensieve work-out, zoals een bootcamp, wilt gaan doen dan raden we je het nuchter sporten af. Voor een rustige work-out zoals hardlopen is het wel geschikt, zolang je maar niet te hard van stapel loopt. Pak wat water voor je gaat en bouw de duur van je hardloopsessie langzaam op voor het beste resultaat.

2. Eet meer vet

Huh, eet meer vet? Dat kan niet kloppen toch? Nou, wel dus. Het gaat hier wel om het eten van vetten terwijl je koolhydraten laat staan. Koolhydraten zorgen er namelijk voor dat je bloedsuikerspiegel flink gaat schommelen, waardoor je na het eten van een maaltijd snel weer honger krijgt en dus een snack naar binnen werkt. Bovendien zorgen koolhydraten ervoor dat er meer insuline in je bloed terechtkomt waardoor je vet op gaat slaan in plaats van verbranden. Niet erg ideaal dus. Je kunt dus beter koolhydraatrijke producten zoals witbrood en vruchtensappen laten staan en overstappen op wat meer vettige producten. Het zorgt voor minder insuline in je bloed, en dus meer vetverbranding dan opslag, en je krijgt er minder snel opnieuw honger van waardoor je minder snel zal gaan snacken. Zeg maar dag tegen die coronakilo's.

3. Eet 3x per dag

Deze tip sluit eigenlijk aan bij #2. We raden je aan om drie eetmomenten per dag in te plannen, zonder tussendoortjes. Als je op die drie vaste momenten minder koolhydraten en meer vetten gaat eten zit je sneller vol en heb je ook minder snel weer trek in een tussendoortje. Hierdoor eet je dus uiteindelijk minder en je maakt minder insuline aan. En we weten het al, minder insuline zorgt voor minder honger en meer vetverbranding in plaats van vetopslag, waardoor die coronakilo's eraf vliegen. Klinkt als een zeer goede deal.

4. Maand zonder suiker

Toegegeven, dit klinkt heel dramatisch en misschien een tikkeltje eng. Toch valt het allemaal echt reuze mee. Een maandje zonder suiker zal je humeur en je energiepeil zeker goed doen en ook de weegschaal zal je dankbaar zijn. Probeer een maand (of 21 dagen als je het niet aandurft) zonder (toegevoegde) suikers door te komen. Maak je geen zorgen, je hoeft niet als een dieetgekkie alle verpakkingen te checken in de supermarkt. Als je koekjes, snoepgoed, frisdrank en het zoet beleg even laat staan dan kom je al een heel eind. Voor je het weet ben jij een paar kilo lichter en voel je weer hartstikke fit.

5. Professionals

Als dit allemaal wat rauw op je dak valt of je hebt nog steeds geen idee waar je zelf moet beginnen, dan kun je altijd naar professionals toe stappen. Er zijn talloze sites waar je een op maat gemaakt voedingsschema kan vinden, aangepast aan jouw wensen. Je kunt zelf invullen wat je lekker vindt en op basis van jouw persoonlijke voorkeuren wordt binnen 30 minuten een voedingsschema voor je gemaakt. Bijvoorbeeld: je staat normaal gesproken liever niet tussen alle beunhazen in de sportschool, maar je wilt met een voedingsschema afvallen . Dan is zo'n site ideaal om je doelen te kunnen behalen. Nog een voordeel, online gaat het 24/7 door dus je hoeft niet te wachten op de openingsuren van de diëtiste. Win win situatie.
Delen met
Ook interessant