Dysons 360 Vis Nav is 's werelds sterkste robotstofzuiger

mei 25 2023, 20:00 Entertainment
dyson 360 vis nav 1 1024x581 1
Iedereen heeft wel van die huishoudelijke taakjes waar je niet op zit te wachten. Voor de een is het koken, voor de ander de afwas en weer een ander heeft een bloedhekel aan stofzuigen. Gelukkig zijn we dankzij de technologie steeds beter in het vinden van oplossingen voor deze taakjes.

Dyson 360 Vis Nav

De nieuwe robotstofzuiger van Dyson komt pas volgend jaar op de markt, maar is wel al onthuld. De Dyson 360 Vis Nav is een robotstofzuiger die is ontworpen met de Simultaneous Localization and Mapping (SLAM) technologie en heeft een 360-graden zichtsysteem met een vissenoog hemisferische lens die onthoudt waar hij is geweest. Bovendien ziet het waar hij moet schoonmaken en is intelligent genoeg om een kaart te maken van stof in jouw huis. De hoogwaardige processor verzamelt gegevens van 26 sensoren voor een reeks taken, waaronder stofdetectie, het vermijden van obstakels en muurdetectie.
Die muurdetectie bestaat uit sensoren die de randen van een kamer detecteren en de zuigkracht omleiden via een zij-actuator voor nauwkeurige randreiniging. Hiermee komt eindelijk een einde aan een van de grootste uitdagingen voor elke robotstofzuiger. De randreiniging, de processor is namelijk in staat om zijn positie tot op 71 mm nauwkeurig te bepalen.

Veelzijdig

De stofzuiger beschikt ook over een nieuwe borstel met driedubbele werking voor over de volledige breedte. Dit is geschikt op zowel harde vloeren, als zachte nylon en ‘fluffy’ vloeren voor het opzuigen van grote hoeveelheden vuil. Dit vanwege de antistatische koolstofvezelfilamenten om fijn stof te verwijderen en stijve nylon borstelharen voor tapijten. Dankzij de dubbele ophanging kan de machine tot 21 mm stijgen en dankzij het lage profiel kan de machine tot 99 mm onder meubels reinigen. Na 50 minuten keert de machine automatisch terug naar het laadstation om op te laden. De MyDyson-app biedt na elke reiniging reinigingsrapporten.
Delen met
Ook interessant