1. Home
  2. 2023 wordt het werknemersparadijs met de gunstig vallende feestdagen

2023 wordt het werknemersparadijs met de gunstig vallende feestdagen

21 dec 2022, 19:30 Entertainment
depositphotos 595921940 xl
Je hebt er als werknemer ongetwijfeld zelf over geklaagd en anders heb je er anderen wel over horen klagen. De feestdagen vallen dit jaar enorm ongunstig voor alle werknemers. De werkgevers daarentegen hebben een top jaar. Maar we mogen eigenlijk niet klagen, want 2023 wordt het werknemersparadijs.
Vorig jaar was het inderdaad nog erger, want toen vielen echt alle feestdagen in het weekend. Dit jaar hebben we er één op de maandag. Toch wel lekker zo’n extra lang weekend. Ook al heb je de dinsdag waarschijnlijk nog nodig om bij te komen van al die gesprekken met je familie aan de kersttafel. En staat je buik ook nog op ontploffen. Maar dat mag de pret niet drukken.

Werknemersparadijs

Twee Kerstdag hebben we dit jaar als ‘gratis’ vrije dag te pakken. Want doorgaans is in cao’s geregeld dat erkende feestdagen worden doorbetaald. Vorig jaar was het wat dat betreft een werkgeversjaar. Dit jaar ook nog een beetje, maar volgend jaar belooft een werknemersparadijs te worden. Om dan nog maar even te zwijgen over 2024. Maar daar komen we zo op terug.
Dit jaar is het bepaald nog geen feest. Wie vijf dagen werkt, is maar drie dagen op rij vrij zonder dat er extra dagen opgenomen moeten worden. Volgend jaar vallen beide kerstdagen en Nieuwjaarsdag op doordeweekse dagen. Een werknemersparadijs. Zeker voor wie parttime werkt, zoals veel mensen doen, met vrijdag als vaste vrije dag. In 2023 hoeft die persoon in de laatste week van het jaar dan maar twee dagen op te nemen om elf dagen op rij vrij te zijn.

2024

En dan hebben we 2024. Dat is pas echt het jaar van de werknemer. Allebei de kerstdagen, Oudejaarsdag en Nieuwjaarsdag vallen allemaal op doordeweekse dagen. Dat is wat we als werknemer willen horen. Dus bereid je maar alvast voor op de komende twee jaar, want het zal een populaire keuze worden om voor die elf dagen vrij te gaan.
Delen met
Ook interessant