Kunstenaar Tom maakt zieke 3D-kunst op openbare plekken

apr 25 2020, 16:00 Entertainment
kat 1
Graffiti en straatkunst, iedereen heeft er een andere mening over. Maar goed, daar gaat het nu niet om. Met graffiti kun je de boel verzieken, maar je kunt lelijke plekjes ook een stukje opknappen. Dat deed deze artiest ook. Het resultaat is echt mind blowing.
We hebben het over het kunstwerk van Tom Bragado Blanco, ook wel Braga Last One. Midden in een veld stond daar een grote, lelijke, groene gastank. Niet heel mooi, daarom gaf Braga het een likje verf. Het resulteerde in een prachtige 3D tekening van een Sphynx. Tom heeft het talent om mensen eens flink te laten verwarren.

3D-kunst

De kat speelt een grote rol in het werk van Blanco. Het zorgt namelijk voor een optische illusie. Wij hebben niet veel verstand van schilderen en kunst, maar als je goed kijkt, zie je dat de tekening supermooi met de natuur blend. Daarnaast lijkt het net alsof deze naaktkat op je af komt. Een beetje zoals bij de pandadroom, maar dan anders.

Carrière

Blanco is eigenlijk al heel zijn leven bezig met tekenen. Hij heeft alle technieken zelf geleerd. Hij begon zijn carrière door het ontwerpen van shirtjes, sneakers en petten maar merkte dat hij meer kon dan dat. Later kreeg hij namelijk veel verzoeken voor bijvoorbeeld kinderkamers of andere openbare plekken. Hij heeft ook kunstwerken gemaakt voor hotels, verschillende theaters en bedrijven. Wat een man, die Tom. Wij vinden dit prima werk hoor! Hieronder zie je niet alleen het kunstwerk van de kat, maar ook een paar van zijn andere werken.
Foto's: Braga_last_one
Delen met
Ook interessant