Engeland krijgt eigen ‘Disneyland’ (en het kost 2 miljard)

redactie 26 apr 2016 Entertainment

Twee miljard euro. Dat is wat het gloednieuwe Disneyland-achtige themapark in Kent moet gaan kosten. Als alles meezit, opent het park in 2021. Het project wordt gefinancierd door Kuwait European Holdings, dat eigendom is van de steenrijke Al-Humaidi-familie, en wordt gebouwd door Londen Resort Company Holdings.

Hoe groot het park exact gaat worden is nog niet bekend, maar ontwikkelaars hebben al laten weten dat het om het grootste themapark van de wereld gaat. Men vermoedt dat er dagelijks zo’n 50.000 toeristen afkomen op het indoor waterpark, de theaters, de restaurants, de filmzalen, de live muziek en de evenementen die er in het park zullen plaatsvinden. Uiteraard zullen er ook vele attracties worden gebouwd, onder meer gebaseerd op The Godfather, Mission: Impossible, Wallace and Gromit en Chicken Run.

Het park krijgt daarnaast een hotel met maar liefst 5.000 kamers. De omgeving is blij met de komst van het park, want het zorgt niet alleen voor de nodige entertainment, maar ook voor een sterk groeiende werkgelegenheid in de vrijetijds- en toeristensector. “Goed voor de economie,” aldus een woordvoerder. Naar verwachting komen er in de omgeving maar liefst 27.000 banen bij. Doei, werkeloosheid!

Naar verwachting wordt er in 2018 begonnen met de bouw van het park.

Reageer op artikel:
Engeland krijgt eigen ‘Disneyland’ (en het kost 2 miljard)
Sluiten