Een blikje energiedrink is nog ongezonder dan gedacht

redactie 26 Nov 2018 Entertainment

Je bent er gek op, of je moet er niks van hebben. Het lijkt alsof er met blikjes energie niet echt een tussenweg is. Nou ja, de vodka misschien als alcoholisch smeermiddel. Dat een energiedrankje ongezond is, was natuurlijk al veel langer bekend. Nu is er weer een nieuw onderzoekje bijgekomen met nog meer verontrustende resultaten.

Dat als je een frikandelbroodje in de grond plant en hem geen water, maar energy drink geeft, er een havoscholier uit de grond komt groeien die Mitchel heet, dat wisten we al. Net als dat er heel veel calorieën en suikers in de drankjes zitten, dat wist je waarschijnlijk ook al. Wanneer je zo’n drankje nuttigt krijgt je een dikke oppepper, dit komt ook de cafeïne die erin zit. De Universiteit van Texas ging nog effe verder op onderzoek uit. Zo blijkt dat na het zuipen van één blikje, de kans van een hartaanval of beroerte binnen 90 minuten flink wordt verhoogd. Dit komt doordat de bloedvaten voor de helft versmallen.

Slechte ingrediënten

Het onderzoek werd gehouden onder 44 gezonde studenten. De onderzoekers testten het bloed van de jongeren voor  de test en negentig minuten na de test. De uitkomst was alles behalve feest. Het blijkt dat de interne diameter van de bloedvaten tot de helft is vernauwd van het gewone formaat. De onderzoekers denken dat dit komt door de ingrediënten van de blikjes. Dat is ook best wel een open deur, want die conclusie is natuurlijk makkelijk te trekken. Tot slot nog even dit hilarische filmpje van Arjen Lubach over energiedrankjes.

Als je een frikandelbroodje in de grond plant en hem geen water maar energy drink geeft groeit er vanzelf een havo scholier die Mitchel heet

 

AD

Reageer op artikel:
Een blikje energiedrink is nog ongezonder dan gedacht
Sluiten