Nog één allerlaatste keer genieten van Sir Elton John

De muziekwereld heeft een hoop legendarische figuren voortgebracht maar weinig zijn zó groot geweest als Elton John. Zijn carrière was zo magisch dat we hem officieel Sir Elton moeten noemen want de Britse koningin sloeg hem ooit tot ridder. Zijn verhaal was zo indrukwekkend dat Hollywood er een film in zag. En nu houdt hij het voor gezien. Op 76-jarige leeftijd is het mooi geweest. Elton sloot zijn carrière af met één laatste optreden op Glastonbury.

Sir Elton John

Alles aan de carrière van Elton John was groots. Hij verkocht meer dan 300 miljoen platen. 35 van zijn albums behaalden de gouden status en 25 schopten het zelfs tot platina. Een absolute muziekgrootheid dus. Altijd te herkennen aan zijn gekke brilletjes. Nu zal hij nergens ter wereld fatsoenlijk over straat kunnen maar de Britten zijn al helemaal dol op hun nationale icoon. Dat bleek ook wel op Glastonbury.

Fans stonden al om 4:00 uur (’s nachts) vooraan bij het podium om maar een mooi plekje te hebben. Voor de duidelijkheid: Elton John begon pas om 21:00 uur! Toch was het maar goed dat ze er zo vroeg bij waren. Alles en iedereen op het festival baande zich een weg naar de Pyramid Stage toen Elton begon. Zo ver het oog reikte stond het ramvol met uitzinnige fans. Geen vierkante centimeter waar je geen fan zag.

En de show werd net zo magisch als de hele carrière van de zanger. Qua leeftijd had ‘ie je opa kunnen zijn, maar daar merkte je niets van. Hij speelde als een jonge god, ondersteund door duizenden fans en een vuurwerkshow waar je u tegen zegt. Enfin. Kijk het zelf maar gewoon. En geniet! Het is namelijk de laatste keer dat je livebeelden van Elton uit het Verenigd Koninkrijk krijgt.

Reageer op artikel:
Nog één allerlaatste keer genieten van Sir Elton John
Sluiten