Elon Musk is weer de rijkste en dit kan hij allemaal met zijn vermogen

Elon Musk is weer de rijkste persoon op aarde. Vorig jaar werd ome Elon van de troon gestoten door Bernard Arnault, de topman van het Franse LVMH. Lang kon Bernard niet van die titel genieten want nu, twee maanden later, neemt Musk het record dus weer over. Door een stijging van de aandelen van Tesla heeft hij plots 2 miljard meer dan Arnault. Nu voelen we bij jullie eigenlijk maar één vraag branden. Hoeveel heeft die gozer in godsnaam? Komt ‘ie, hou je vast. De waarde van Elon Musk ligt nu op $187.1 miljard. Da’s veel. Om het in perspectief te plaatsen zijn hier zeven dingen die je met dat geld zou kunnen kopen.

1.Bijna 500.000 Ferrari Purosangue’s.

De nieuwe SUV van Ferrari is de duurste ooit, nog prijziger dan die van Rolls-Royce. Desondanks kan Elon er bijna een half miljoen van kopen.

Elon Musk
Foto: Ferrari

2. 10.000 keer het duurste huis van Nederland

Het duurste huis op Funda.nl is een modern kasteel in Bosch en Duin. Dat kost maar liefst 18 miljoen. Voor Elon is dit alsof hij een croissantje bij de bakker haalt.

3. 210 miljard frikandelbroodjes

Ja, dat lees je goed. En nu is dat zo’n groot getal dat het misschien nog steeds weinig perspectief biedt. Dus rekenen wij even door. Stel je eet er elke dag tien – geen idee wie dat zou doen maar oke. Dan ben je alsnog 57,5 miljoen jaar bezig. Als je dus met dit dieet was gestart toen er nog T-rexen door ons land stampten, was je nu een keer klaar geweest.

 

4. 1.100 keer het huis van Jeff Bezos

Jeff trakteerde zichzelf op een aardig optrekje van 165 miljoen dollar. Elon kan er in ieder land ter wereld vijf of zes van kopen, om zijn concurrenten in rijkestinkerdsland even op hun plek te zetten.

5. 39 keer het duurste jacht ter wereld

De History Supreme kost een schappelijke 4,8 miljard dollar. Doe Elon er maar twee, hoor. Dat kan er wel vanaf.

6. 415 Salvator Mundi’s

Het duurste schilderij ooit, van wie anders dan Leonardo DaVinci, werd in 2017 geveild voor 450 miljoen dollar. Als de Teslabaas van zijn knaken afwil, had Leonardo nog wel een poosje door moeten schilderen.

7. 4,25 keer Twitter

Huh? Maar hij heeft Twitter toch al? Ja, dat klopt. Maar als hij wil zou hij het zo nog vier keer kunnen kopen. En dan houdt hij nog een aardig centje over ook.

 

Reageer op artikel:
Elon Musk is weer de rijkste en dit kan hij allemaal met zijn vermogen
Sluiten