Elk moment vraagt om een specifieke rugzak

Redactie 21 Aug 2017 Entertainment

Rugzakken, wie heeft er geen één in bezit? En dan doel ik waarschijnlijk op je oude Eastpak die ergens in je kast stof loopt te vangen. Maar tegenwoordig zijn er zoveel nieuwe varianten met unieke eigenschappen op de markt. Dit is dan ook het doel van dit artikel, om een aantal moderne rugzak merken eens te bekijken. Misschien doe je wel nieuwe inzichten op? Ik heb, voor het gemak, de merken ingedeeld in drie groepen. Al zijn er overlappingen natuurlijk!

Back to business!

Met een rugzak naar je werk is niet alleen handig, het wordt ook steeds vaker gezien in het bedrijfsleven. De ideale rugzak voor je werk is uiteraard voorzien van een laptopvak en georganiseerd interieur. Een merk die iedereen wel kent is Samsonite. Betrouwbare rugzakken met een strak design en een goede prijs.

Merken om zeker in de gaten te houden zijn het luxe Amerikaanse merk Tumi en het Deense merk RAINS. De innovatieve rugzakken van Tumi (het merk is in bezit van maar liefst 125 patenten) zijn gemaakt van FXT Ballistic Nylon® en voorzien van tracking / RFID bescherming, kortom zeker te moeite waard om te bekijken.

De moderne waterafstotende rugzakken van RAINS zijn ideaal voor mensen die naar hun werk fietsen, je krijgt helaas regelmatig een (zomers) buitje op je dak in ons land. En als bonus krijg je het iconische design cadeau! Ook het merk The North Face is zeker aan te raden als sportieve rugzak voor je werk, mede door de schouder- of borstbanden kun je er gemakkelijk mee fietsen. En , als bonus, zijn deze rugzakken natuurlijk ook prima op vakantie.

Sportrugzakken

Ben jij het sportieve type? Is biken, hiken of skiën je ding? Dan is het zeker de moeite waard om de rugzak merken Deuter en Dakine te bekijken.

Het unieke aan het merk Deuter is dat er rugzakken ontwikkeld worden voor een specifieke activiteit. Er worden professionele hikers, trailers en andere sporters ingehuurd om een bepaald model te ontwikkelen. Een voorbeeld hiervan is de Deuter Aircomfort systeem, wat een zweetrug voorkomt. Dat is dan ook goed terug te zien, de rugzakken zijn specifiek afgestemd op bijvoorbeeld een mountainbiketocht. Het Amerikaanse merk Dakine, opgericht in Hawaii, bekend van onder andere ski- en surfgear (je verwacht het niet?) heeft meerdere sportieve modellen voor wintersport of hiking.

Vakantie rugzakken

Een vakantie rugzak? Wat is dat precies? Het is nogal een breed begrip. Tijdens je vakantie ben je veel op pad en is een rugzak zeker geen luxe. Veel outdoor merken hebben rugzakken ontwikkeld die goed aansluiten bij verschillende vakantieactiviteiten. Zit je graag safe? Dan is het bovengenoemde merk The North Face ook prima te gebruiken voor je vakantietrip. Daarnaast zijn de merken Fjallraven en Eagle Creek zeker de moeite waard om even te checken. De outdoor roots zijn duidelijk aanwezig. Waterdicht materialen, schouderbanden maar ook backpacks voor langere trips.

Veel rugzakken vinden is niet zo moeilijk, maar de juiste die lekker zit en aansluit bij je doel is wel een ding. En laten we eerlijk zijn niemand heeft zin om met een lelijke rugzak te lopen dus hij mag er ook wel goed uitzien!

Reageer op artikel:
Elk moment vraagt om een specifieke rugzak
Sluiten