Volledig elektrische Ford Mustang sprint binnen no-time naar de honderd

redactie 15 nov 2018 Machines

Minstens zo mooi als de looks, is het dikke geluid dat je bij een Ford Mustang uit de jaren ’60 verwacht. Maar in plaats van een brullende V8 heeft deze gouwe ouwe een paar elektromotoren. Die zijn erin geplaatst door een vooruitstrevend bedrijf genaamd Charge.

Koppelmonster

Geen gebrul, maar gezoem dus. Hoe erg je de lage roffel van een achtcilinder ook mist in deze auto, qua performance gaat ‘ie er wel flink op vooruit. Dankzij die elektrische power heeft ‘ie nu namelijk ruim 400 pk en een absurde 1200Nm aan koppel. Daarmee schiet de Mustang in 3.1 seconden naar de 100 kilometer per uur. Wel heeft ‘ie een radius van slechts 200 kilometer. Maar ja, dit ding zou toch niemand als daily gaan rijden. Dus over die kleine actieradius hoef je niet te gaan janken.

499

Bovendien maken de looks een hoop goed. Althans, de looks van het exterieur. Binnenin ziet ‘ie er ook niet slecht uit, maar ze hebben er een enorm Tesla-waardig scherm in geplempt. Want die werken zo chill als je aan het rijden bent. Als je ondanks dat een van deze vierwielaangedreven elektrische musclecars wil hebben moet je er snel bij zijn, er worden er in totaal namelijk maar 499 gebouwd. Er hangt je dan wel een enorm prijskaartje van 226.000 euro boven het hoofd. Check de foto’s onder de video.

 

Reageer op artikel:
Volledig elektrische Ford Mustang sprint binnen no-time naar de honderd
Sluiten