Als je op avontuur wil moet je deze zomer naar Electric Castle in Roemenië

redactie 10 Jun 2019 Entertainment

Ergens in de prachtige Roemeense landschappen van Transsylvanië vindt één van Europa’s beste muziekfestivals plaats. Electric Castle is er eentje die op de lijst van iedere festivalganger moet staan. Al is het alleen om de sprookjesachtige setting die het biedt.

Bij een wandeling over het festivalterrein kom je ongetwijfeld het kasteel tegen. Mocht dat in de middaguren zijn, dan raden we vooral aan om ’s avonds even terug te komen. De muren worden dan namelijk verlicht en voorzien van 3D projecties, waardoor je je echt in een andere wereld waant.

Line-up Electric Castle

Naast de setting kom je natuurlijk op een festival om te feesten. Gelukkig ben je op dit Roemeense festival dan zeker op de goede plek. Ook dit jaar hebben ze weer gezorgd voor een superdikke line-up met onder andere Limp Bizkit, 30 Seconds to Mars, The Black Madonna, Tommy Cash en nog veel meer. Eigenlijk is er voor iedereen wat wils. Van lijpe rockbands tot heerlijke beats en stevige deuntjes om te dansen. Ook de podia zien er spectaculair uit met de gigantische schermen. Een complete muziekervaring is gegarandeerd.

Electric Castle

Bekroonde Festivalcamping

Aangezien het een festival vijf dagen duurt, zal er toch een moment zijn dat je wat slaap nodig hebt. Hoe graag je ook alle uurtjes van het 24-uursfestival meepakt is een inkakker onvermijdelijk. Hoe chill is het dat je op Electric Castle dan rustig naar de bekroonde festivalcamping kan trekken? Met behulp van een app vind je gemakkelijk je tent terug en kom je lekker tot rust. Voor je boodschapjes kan je rustig naar de Lidl, dus heel duur hoeft ‘t allemaal niet te zijn. Ook de tickets gaan niet over de toonbank voor de hoofdprijs. Voor 127 euro heb je al een kaartje voor vijf dagen maximaal feesten.

New Media Castle

Dit jaar wordt het kenmerkende kasteel op het festivalterrein volledig omgetoverd tot een kunstinstalatie. Geen saaie Rembrandt’s of Vermeer’s maar lijpe lichtshows, optische illusies en nog veel meer. ‘s Werelds beste mediakunstenaars laten hier zien wat ze kunnen. Check de video hieronder om vast in de mood te komen. Dit wil je toch niet missen?

Denk aan je oren, mannen! Draag gehoorbescherming tijdens festivals en concerten. Een piep in je oor is echt niet relaxed, dus bestel hier je oordoppen van Bananaz.

Reageer op artikel:
Als je op avontuur wil moet je deze zomer naar Electric Castle in Roemenië
Sluiten