Eén van de beste series ooit is nu te zien op Disney+

Eerder in 1980 werd er ook al een miniserie gemaakt over het boek van Clavell. Toen werd het ook al gezien als een ambitieuze miniserie. Nu is er een nieuwe versie te zien en meerdere critici zijn laaiend enthousiast en wij snappen wel waarom.

Het verhaal

De serie speelt zich af in Japan en gaat over John Blackthorne, een Engelsman die schipbreuk leidt in Japan, Yoshii Toranaga, een groot Japans magnaat en Toda Mariko, een vrouw die haar waarde en trouw moet bewijzen met ongelofelijke vaardigheden. De drie komen met elkaar in conflict en dit zorgt voor een interessant verhaal. Het speelt zich af in de zeventiende eeuw.

De regie van de afleveringen is in handen van verschillende regisseurs. De hoofdrollen zijn weggelegd voor Cosmo Jarvis (bekend van o.a. Peaky Blinders), Hiroyuki Sanada (bekend van o.a. Bullet Train) en Anna Sawai (bekend van o.a. Monarch: Legacy of Monsters).

Reacties

Meerdere filmcritici zijn heel erg te spreken over de serie. Bij Rotten Tomatoes, een Amerikaanse filmcriticus, scoort de film de perfecte 100 procent. Iets wat niet zomaar wordt uitgedeeld. Verder krijgt de serie te horen dat het ‘een waar meesterwerk’ is volgens critici. Ook is het volgend recensenten ‘een groots historisch epos, met alle intriges, complotten en wapengekletter waar je maar op kunt hopen’.

Beschikbaarheid

De serie is vanaf 27 februari te zien bij streamingsdienst Disney+. De oorlogsserie bestaat uit tien afleveringen, waarvan er twee al te zien zijn. Verder komt er elke dinsdag een nieuwe aflevering online. Voorlopig ben je dus wel even zoet met deze serie.

 

Reageer op artikel:
Eén van de beste series ooit is nu te zien op Disney+
Sluiten