Een oproep om per direct te stoppen met de ‘comedian’ bij het Champions League voetbal op Veronica

Redactie 23 feb 2017 Entertainment

Toen eind 2014 bekend werd dat SBS voor ettelijke miljoenen de rechten van de Champions League had gekocht, hield de voetballiefhebber zijn hart vast. Dat ging twee seizoenen op zich prima, maar het ultieme dieptepunt is nu bereikt. Watskeburt: sinds kort krijgt een comedian zendtijd om grapjes te maken over de voetbalavond.

Typisch zo’n ding dat een zendermanager tijdens een vergadering riep dat er nog ‘iets grappigs’ in moest tijdens de Champions League avonden. Bij De Wereld Draait Door en RTL Late Night werkte het ook, dus waarom niet bij het voetbal? Niemand die hem tegen durfde te spreken, dus kwam de redactie op de proppen met een comedian. Dan denk je na een analyse van Johnny Heitinga alles wel gehad te hebben, komt Diederik Smit de boel nog even definitief verpesten. Nou hebben we niks tegen Diederik Smit, maar deze man moet tegen zichzelf in bescherming worden genomen.

Vorige week was het al twee keer goed mis, maar deze week mocht hij het doodleuk nog twee keer proberen. Na een zinderend potje voetbal tussen Manchester City en Monaco kwam hij de avond ruïneren met een theorie dat Guardiola een financiële tactiek zou gebruiken waarbij de spelers de bal alleen naar een duurdere speler mochten passen. Wij bleven vertwijfeld achter, wachtend op de clou, was dit nu serieus, of sarcastisch?

Diederik Smit CL

Gisteravond kwam hij de sfeer wederom verzieken. Hij bedacht dat het wel grappig zou zijn als hij met een slechte Theo Reitsma imitatie commentaar ging leveren op commentator Leo Oldenburger. Tenenkrommend. Wellicht is het een idee om volgende keer de lachband te starten dat de oorverdovende stilte na zijn laatste woorden een beetje dragelijker maakt. Je ziet ook iedereen in de studio zo onwijs niet lachen. De enige gelaatsverandering is de gemaakte lach van Jan-Joost van Gangelen.

We zijn niet de enigen die deze mening erop na houden, kijk maar even mee naar de commentaren op Twitter:

Als zelfs je vriendin vlak voor het definitieve vertrek naar dromenland nog  ‘wat is dit voor iets doms’ mompelt, dan moeten alle alarmbellen gaan rinkelen. Diederik, we geloven dat je onbedaarlijk grappig kan zijn, maar doe dit ons en jezelf niet meer aan.

Namens alle voetballiefhebbers van Nederland,

Chris Riemens
Hoofdredacteur FHM

Reageer op artikel:
Een oproep om per direct te stoppen met de ‘comedian’ bij het Champions League voetbal op Veronica
Sluiten