Deze flitspaal controleert of je zonder telefoon rijdt

redactie 26 Sep 2019 Entertainment

Smartphone-gebruikers tijdens het autorijden opgelet, want jullie zijn de lul! In Australië is een nieuw flitspaaltje ontwikkeld die jullie allemaal een dikke boete gaat geven. De paal scant je auto-interieur en spot zo of je je aan de regels houdt, boef. Dus vanaf nu niet meer je schattige hond, kat, vrouw in lingerie of rekening checken, maar gewoon ogen op de weg. 

Onderzoek

Uit onderzoek blijkt dat 62 procent van jullie wel eens de telefoon pakt tijdens het autorijden. De grootste boosdoener? WhatsApp. Dit blijkt allemaal uit het onderzoek van Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid. Zij zeggen dat er jaarlijks meer dan 100 verkeersslachtoffers zijn door niet MONO-rijden. Iedereen heeft dus lekker veel schijt aan de campagnes. Vandaar dat ze deze flitspaal ontwikkeld hebben. Want als je de pakkans vergoot, zorgt dat ervoor dat de telefoon lekker in de broekzak blijft (althans dat hopen ze).

Resultaten

In zes maanden tijd zijn 8,5 miljoen mensen gecontroleerd. Van die 8,5 miljoen zijn 100.000 bestuurders de pineut geweest. Voor nu hebben ze geluk, omdat het gaat om een proef. Maar als de flitspaal officieel in gebruik gaat, wat sinds december het geval is, kunnen zij een boete van 344 dollar verwachten op de deurmat. In 2023 wil Australië 135 miljoen mensen gaan controleren. Dat komt mooi uit want zo worden 100 dodelijke verkeersslachtoffers per jaar voorkomen. Ode aan de naaiende-flitspaal!

Reageer op artikel:
Deze flitspaal controleert of je zonder telefoon rijdt
Sluiten