EA onthult hun nieuwe paradepaardje: EA Sports FC 24

Heb je een zoontje en vraag je je af waarom hij in het weekend altijd redelijk agressief door het huis stormt? Dan is de kans groot dat hij op zijn kamer FIFA heeft zitten spelen. Uit onderzoek (onze dikke duim) is gebleken dat FIFA de nummer één veroorzaker is van kapot gesmeten controllers, maar toch is het een van de meest succesvolle gamereeksen ooit. Wat doe je dan? Inderdaad, dan blijf je gewoon onverstoord nieuwe uitbrengen. Gisteravond werd de gloednieuwe game voor het eerst geshowd, hij heeft een andere naam maar het is gewoon (alweer) hetzelfde spel. EA Sports FC 24 komt uit op 29 september, en als je EA nog wat extra betaald al op 22 september.

We hebben dit jaar ook weer een nieuwe coverstar. Kan er eigenlijk maar eentje zijn, en die is het ook. Erling Braut Haaland, the man, the myth, the legend.

EA Sports FC 24

We vragen ons ieder jaar af waarom we de nieuwe FIFA kopen, je betaalt opnieuw minstens 60 piek voor exact hetzelfde spel. Toch staan wij op release day weer gewoon bij de Bart Smit (bestaat die nog?). Dit jaar hadden we met de naamsverandering wat meer hoop op een verse game. Uiteraard belooft EA weer heel wat revolutionaire technieken door mooie zelfverzonnen woorden (Hypermotion-V) te gebruiken om vervolgens exact hetzelfde spel af te leveren. Waarom de naam is veranderd? FIFA zou te veel geld vragen voor de licentie, ze zouden een miljard dollar willen voor de naam. Als dat waar is geven we EA wel gelijk, dat moet je niet willen.

Dames

Uiteraard is niet letterlijk alles hetzelfde, zo is meteen de grootste update dat we meer vrouwen gaan tegenkomen in de game. Je kunt al langer met vrouwen spelen in FIFA, maar dit is voor het eerst dat vrouwen ook gaan terugkomen in Ultimate Team, de modus waar ze hun knaken mee pakken. In principe natuurlijk een leuke verandering, al zijn we wel benieuwd hoe ze de ratings gaan aanpakken.

Onze trots Miedema is een fenomenale voetbalster, maar het zou ook weer een beetje gek zijn als ze een even hoge rating krijgt als Haaland. Van de andere kant zou het ook een beetje een zinloze toevoeging zijn als alle vrouwen lage ratings krijgen waardoor je ze toch niet echt gaat gebruiken in de game. Aan EA om hiervoor met een leuke oplossing te komen. Goed, we zien jullie de 29ste bij de Bart Smit en dan doen we daarna gelijk even een potje. Jantje = mama bellen.

Reageer op artikel:
EA onthult hun nieuwe paradepaardje: EA Sports FC 24
Sluiten