Dit zijn de duurste hiphop videoclips uit de geschiedenis

Redactie 6 Aug 2019 Entertainment

De rapwereld staat bekend om z’n poenerige imago. Hoe duurder hoe beter, lijkt het motto in de hiphopscene. Zonder minimaal een Lamborghini en een jacht in je videoclip tel je eigenlijk niet mee. Maar wat zijn nou de duurste videoclips uit de historie? Betway Casino zocht het uit!

Gekeken is naar wie in de afgelopen tien jaar het meeste geld in hun video’s hebben gepropt. Denk daarbij aan het dragen van dure horloges, riante villa’s als locatie, luxueuze supercars ter decoratie en overige productiekosten. Het mondt uit in de BlingDex Top-40, die in totaal maar liefst een waarde vertegenwoordigt van 67 miljoen euro. Maar zoals Henny Huisman ooit al in volle glorie zong: er kan er maar één de winnaar zijn.

Gouden Lollipop

Die eer is weggelegd voor niemand minder dan Lil’ Wayne, met zijn video Lollipop. De track die je kent van inspirerende zinnen als ‘Sucking too hard on your lollipop’. De totale waarde van zijn videoclip wordt beraamt op een ruime 14 miljoen euro. Zo wordt er gefilmd in een kolossale mansion van een pokerster, draagt hij uitsluitend kleren van de duurste designers en verschijnen er meerdere kostbare gouden kettingen en dure horloges om de halsen en polsen van de rappende halfgoden. Daarnaast zijn er fraaie rijdende vehikels te bewonderen in de vorm van een 964 Chevrolet Impala Convertible en een Custom CXT Limousine. En laten we de grill in de bek van kleine Wayne zelf niet vergeten.

Candy Shop

Een goede tweede op de lijst is Candy Shop van 50 Cent. Ook bij hem een exorbitante villa van meer dan 7 miljoen euro. Verder heeft ‘ie een prijzig horloge (model vertelt het onderzoek niet) van een slordige 60k en tuffen er onder meer een BMW 645i en een Saleen S7 voorbij. Tel daar de ring, diamanten oorbel, gouden ketting en moddervette beat bij op en je komt toch al gauw aan een totale videoclipwaarde van 8 miljoen euro.

Het brons is tenslotte weggelegd voor 21 Savage met zijn clip A Lot. Zijn videoclip wordt geschat op een kleine 7,5 miljoen euro. Hieronder kun je de hele infographic bewonderen.

Reageer op artikel:
Dit zijn de duurste hiphop videoclips uit de geschiedenis
Sluiten