Dit zijn de 5 duurste champagnes ter wereld

Redactie 12 Jun 2019 Entertainment

Successen moet je vieren en als er iets te vieren valt, dan mag de champagne worden opengetrokken. Wij vinden onszelf al een hele baas als we aankomen met een flesje Moët Chandon, maar daarmee hoef je bij de grote jongens niet aan te komen. Die komen met andere flessen op de proppen. In miljonairsland is ook dit niets minder dan een wedstrijdje ver pissen. De grootste boot, de opvallendste auto, de duurste champagne. Als je echt indruk wil maken op de rijke boys, dan moet je een uit dit rijtje pakken. Hier komen de 5 duurste champagnes ter wereld.

Nu rest ons de vraag: schenk je champagne? Dan mag je wel even de jackpot in de Staatsloterij gaan pakken als je een van onderstaande flessen op een feestje wil serveren. Denk je wel eraan dat je ‘m goed koud houdt? Zorg dat je een degelijke koelkast zoals als in de horeca plaatst. Kijk je daarna weer verder.

Champagne Fail GIF - Find & Share on GIPHY

5. Dom Pérignon Rose Gold 1996

Uiteraard hoort een Dom Pérignon in dit lijstje. Deze Rose Gold uit 1996 kost een slordige 49.000 dollar. Hij behoort tot een vintage collectie waarvan slechts 36 flessen zijn gemaakt. Beetje oppassen met de kurk dus.

Turn Up Champagne Shower GIF by Luc Belaire - Find & Share on GIPHY

4. Armand de Brignac Brut Gold 15-Liter 2011

Als we daar de Ace of Spades niet hebben! Deze fles herbergt maar liefst 15 liter aan prijzige champie. Armand de Brignac maakt ‘m gewoon en geeft ‘m voor 90.000 dollar aan jou.

Celebration GIF by Slanted Studios - Find & Share on GIPHY

3. Armand de Brignac Brut Rosé 30-liter 2013

We blijven nog even bij het bubbelende goud van Jay-Z, want het absolute kroonjuweel uit de collectie is de Armand de Brignac Brut Rosé van 30 liter uit 2013. Een fles kost een topvoetballer uit de Premier League een heel weeksalaris. Prijskaartje: 275.000 dollar. Proost!

Classy Here Here GIF by CHANDON CALIFORNIA - Find & Share on GIPHY

2. Heidsieck 1907 – $275.000

Op een gedeelde plek staat de Heidsieck. Een bejaarde fles, want hij stamt al uit 1907. Hij werd dan ook gevonden op de bodem van de oceaan. Yep, toch maar wat vaker die snorkel in je mond proppen als je op vakantie gaat.

Excess Dj Khaled GIF - Find & Share on GIPHY

1. Taste of Diamonds 2013

Zoals Henny Huisman ooit al bijna zong: er kan er maar een de duurste zijn. Die eer is weggelegd voor een flesje Taste of Diamonds uit 2013. Met name de fles is degene die de prijs opdrijft. Zo zit er een diamant in de hals en zijn alle etiketten van goud. Voor twee miljoen dollar en een degelijke Audi is ‘ie van jou. $2.070.000 om precies te zijn. Dahaaag.

Reageer op artikel:
Dit zijn de 5 duurste champagnes ter wereld
Sluiten