Dit zijn de Dutchweeks tijdens het wintersportseizoen van 2024

Kan je je iets beters voorstellen dan met je vrienden, skiënd de dag beginnen om vervolgens midden op de piste te genieten van de vetste DJ’s en acts?! Het gebeurt allemaal tijdens de wintersport Dutchweeks die plaatsvinden in maart, april en begin mei. 

Het eerste Dutchweek-evenement werd georganiseerd in de winter van 2013 in Sauze d’Oulx, Italië. Dit blijkt zo’n succes te zijn dat er op de dag van vandaag in drie landen, jaarlijks ongeveer zeven edities worden georganiseerd. Heel de Dutchweek draait om ‘making memories together’. Allemaal feestende Nederlanders die van skiën en festivals houden. Als je dat samenvoegt dan heb je de perfecte cocktail voor een te gekke week met je vrienden of collega’s.

Dutchweeks

De muziekgenres die je kan verwachten zijn over het algemeen house, après-ski en livemuziek. Een aantal weken voor de Dutchweek wordt de line-up bekend gemaakt, maar je kan rekenen op een brede line up, van Lucas & Steve tot Kraantje Pappie. Kortom, een vakantie om nooit meer te vergeten.

Naast het dansen en feesten op en onderaan de berg, worden er tijdens de Dutchweeks ook nog andere te gekke activiteiten georganiseerd: trek je warmste jas maar aan en doe een muts op om buiten te genieten van een stuk vlees tijdens de winter BBQ, laat zien dat jouw vriendengroep het meeste weet tijdens de pubquiz of ga met z’n alle dollen tijdens een dag rodelen.

Mocht het bij jouw vriendengroep beginnen te kriebelen, dan hebben wij alvast de vetste feestjes op een rij gezet:

Saalbach (16 t/m 23 maart)

In 2024 is de Dutchweek zelfs twee keer in Saalbach. De kick-off heb je helaas moeten missen want die was afgelopen januari al, des te meer redenen om richting Saalbach te gaan want daar hebben ze dus al kunnen oefenen 😉

Sauze d’Oulx (20 t/m 23 maart)

Dit authentieke dorpje in Italië beschikt over maar liefst 400 kilometer aan piste en je kan er ook nog eens heerlijk italiaans eten. Ook is de Dutchweek hier geboren in 2013, dus wij zeggen let’s go!

Gerlos (2 t/m 6 april)

Gerlos staat er sowieso al om bekend dat er veel Nederlanders op af komen. En tijdens de Dutchweek ben je daar al helemaal verzekerd van! De data van deze Dutchweek zijn ook nog eens mega voordelig, want rij op je vrije tweede Paasdag lekker richting Oostenrijk en je kan 2 april meteen beginnen met feesten. 

Zell am See/Kaprun (13 t/m 16 april)

Twee vliegen in één klap, want hier wordt in twee dorpen tegelijkertijd Dutchweek georganiseerd. Nog meer feestjes dus!

Val Thorens (27 april t/m 3 mei)

Koningsdag vieren in de sneeuw, wie wil dat nou niet? We zien ‘Valto’ de afgelopen jaren steeds vaker voorbijkomen. Wij hebben in ieder geval nu al FOMO voor deze Dutchweek!

Kan jij je er nog niet helemaal iets bij voorstellen? Kijk dan hier de aftermovie van Dutchweek Gerlos 2023

Reageer op artikel:
Dit zijn de Dutchweeks tijdens het wintersportseizoen van 2024
Sluiten