Dure knuffels bij onze Vlaamse buren: 53.000 euro aan ‘knuffelboetes’

‘Anderhalf meter, anderhalf’. Elke keer moet het toch weer gezegd worden: niet steeds dat geknuffel na een doelpunt. Je moet onze buurjongens ook zo vaak hetzelfde zeggen voor ze het begrijpen. Blijkbaar kunnen de Vlaamse voetballers er maar niet aan wennen. In verband met corona moest er toch echt een boetesysteem ingesteld worden in de Belgische Jupiler Pro League. En ze gaan lekker, inmiddels is er al 53.000 euro aan boetes opgehaald. 

Knuffel

Aanvankelijk werd er getwijfeld over welke manier van het bestraffen van het knuffelen de juiste zou zijn. Er werd getwijfeld tussen het geven van een gele kaart of een zogenaamde ‘knuffelboete’. Dat wordt alleen wel een lastig verhaal als een groep van bijvoorbeeld vijf man allemaal een gele kaart krijgt. Zeker als je ziet dat bijna elke Belg dezelfde fout blijft maken, staat straks je hele team langs de lijn. Gelukkig is het boetesysteem er doorheen gekomen. 

Afgelopen weekend was het weer flink raak bij voetbalclub KV Oostende. Dit keer waren het Sakala en Gueye die elkaar niet konden weerstaan. Hoppa dat eindigde in een dikke ‘knuffelboete’. De bedragen van de boetes variëren tussen de 750 euro per persoon, 5.000 euro voor een ‘groepsviering’ en kan zelfs oplopen tot een 10.000 euro boete voor de club. Best een dure knuffel dus.  

Niet alleen de Belgen hadden er last van 

Eerder wilde Chelsea-coach Frank Lampard proberen zijn ploeg minder uitgebreid te laten juichen bij een doelpunt. Premier Legue-baas Richard Masters zegt dat als elke club op de training hiermee zou oefenen, de spelers het snel onder de knie zouden krijgen. Wie weet kan Masters eens naar België komen om onze buren eens een lesje corona proof juichen te geven, want het gaat nog niet van zijn leien dakkie. 

Waarom knuffelen na doelpunt 

Tijdens het knuffelen komt er een hormoon vrij in je lichaam, namelijk oxytocine. We kennen dit hormoon ook wel als knuffelhormoon, een hormoon dat erg belangrijk is bij het vertrouwen, liefde, vriendschap en verbondenheid. Uiteindelijk maakt het je natuurlijk ook nog eens een stuk gelukkiger. Als je dan toch echt zo graag wil knuffelen, adviseren wij Sakala en Gueye dat maar met je bedpartner te doen.  

In dit geval is het eigenlijk nog wel enigszins goed te praten, dat geknuffel. Het geld wat wordt opgehaald met de boetes, wordt namelijk geschonken aan het goede doel. Zou dat de reden achter het geknuffel zijn?

Reageer op artikel:
Dure knuffels bij onze Vlaamse buren: 53.000 euro aan ‘knuffelboetes’
Sluiten