Handige Duitser bouwt monsterlijke 1000cc kart

redactie 3 sep 2018 Machines

Deze gekke Duitser vond de fiets te langzaam, de auto te groot en de benenwagen te vermoeiend. De meeste mensen met hetzelfde probleem kiezen er dan voor een motor aan te schaffen. Dat deed deze knutselkoning ook, maar dan hebben we het niet over een motorfiets maar over een motorblok. Een 1000cc motorblok om precies te zijn. Past perfect een kart.     

Nou ja, perfect? Dat dan ook weer niet. De kart moest hiervoor natuurlijk wel even worden omgetoverd tot een verlengde versie van zichzelf. Anders krijg je dat gigantische blok er natuurlijk nooit in. Effen nog een achterspoilertje erop om nog een beetje grip te krijgen op de achterbandjes en klaar is Kees. Kees kan vervolgens met deze supersnelle kart in 11,45 seconden een kwart mijl afleggen. Dat is ongeveer 402 meter. Tijdens dat stuk trekt de kart door tot ruim 170 kilometer per uur. Dat is pittig snel.

Het moet dan ook haast wel de droom zijn van iedere petrolhead om een keer in dit bommetje rond te knallen. Zeker als je in de video hieronder ziet hoe bizar hard dit ding door de geluidsbarrière knalt. Of op z’n minst door de snelheidslimiet.

Reageer op artikel:
Handige Duitser bouwt monsterlijke 1000cc kart
Sluiten