Ducati Panigale V4 heeft alles wat je snelle motorhartje begeert

Redactie 8 nov 2017 Machines

Op de EICMA, da’s de motorbeurs van Milaan, heeft Ducati het doek getrokken van haar nieuwe woeste tweewieler: de Ducati Panigale V4. Een motor waar het hart van elke liefhebber sneller van gaat lopen.

De rode duivel is de opvolger van de 1299 Panigale. Qua specs is er het een en ander veranderd, want het blok is een V4 met een hoek van 90 graden. Strooifeitje naar je vrienden, het is geïnspireerd op het blok dat Ducati gebruikt in de MotoGP.

Daarmee kun je blazen. Heel behoorlijk blazen. Het vermogen bedraagt 214 pk bij 13.000 toeren per minuut, terwijl die maar 175 kilo weegt. Echt prestatiecijfers zijn nog niet bekend, maar het heeft een pk-gewichtsverhouding die hoger ligt dan bij zo’n beetje alle supercars. Nooit meer zorgen te maken over het stoplichtsprintje.

De buikschuivert komt er in drie smaakjes. Naast het standaard fiets komt ‘ie ook in S en nog een limited ediiton in de vorm van de Speciale. Die krijgt een eigen titanium uitlaat voor nog meer pk’s en een nog bruter geluid. Worden wel maar 1.500 stuks van gebouwd, dus hier moet je een beetje rap bij zijn. Prijs is nog niet bekend, maar ligt rond de 25.000 euro. Knallen maar!

Foto’s: Ducati

Autoblog.nl

Reageer op artikel:
Ducati Panigale V4 heeft alles wat je snelle motorhartje begeert
Sluiten