Dubai zet Corvette en Nissan GT-R in als ambulance

redactie 12 Oct 2019 Machines

Als er echt nood aan de man is moeten de hulptroepen natuurlijk snel aanwezig zijn. Laat dit maar even over aan de sjeiks van Dubai. Met de simpele gedachte dat een ambulance snel moet zijn, komen ze naar buiten met een bijzonder duo. Ze gaan de scheurijzers Chevrolet Corvette en de Nissan GT-R inzetten als ambulance. Zo doen we dat in het land van het zwarte goud.

Een grotere overlevingskans

In de meeste gevallen van een hartaanval of van een ernstig ongeluk is er nog veel kans om iemand te redden. Dit hangt vooral af van het feit of er snel genoeg professionele hulp aanwezig is. De overlevingskans van een hartaanval wordt zelfs verdubbelt als er binnen 6 minuten een reanimatie plaatsvindt. Het gebruiken van deze wagens lijkt dan nog helemaal niet zo’n gek idee. Druk die pin in en je bent zo op de locatie. Hier zijn de sportwagens dan ook voor bedoelt en dus worden ze ingezet als first responders.

Dubai style

Dubai is natuurlijk al wereldberoemd om zijn snelle politieauto’s, maar nu krijgt de zorg dus ook zijn welverdiende portie pk. Logisch zijn deze keuzes natuurlijk wel. Probeer maar eens een vluchtende sjeik in zijn Bugatti bij te houden in een lullige Volkswagen. Lekker gassen daar in de woestijn. Het maakt de achtervolgingen in ieder geval wel een stukje leuker om naar te kijken.

Foto: Dubai Police

Snelheidsduivels

De Nissan GT-R haalt de 570 pk uit een 3.8 liter V6. Gaat van 0 naar 100 in 2.8 seconden en haalt een topsnelheid van 315 km/u. De Corvette beschikt over een 6.2 liter V8 en heeft 466 pk. De 0-100-tijd is 4.2 seconden en haalt een topsnelheid van 290 km/u. Een ding is zeker. De ambulance is ervan af nu altijd als de kippen bij!

Reageer op artikel:
Dubai zet Corvette en Nissan GT-R in als ambulance
Sluiten