Dubai Airport wordt nóg groter, 260 miljoen passagiers per jaar

Om Dubai een wereldstad te noemen is eigenlijk een understatement, de stad heeft alles wat jij je kan voorstellen. Iedereen die wilt laten zien dat hij of zij welvarend is, gaat er naartoe. Maar al die passagiers moeten ook ergens aankomen, Dubai Airport is hier de ideale oplossing voor.

Want wat doe je met een stad die maar blijft groeien? Uitbreiden! De airport van Dubai was al de drukste ter wereld. Nu krijgt de luchthaven knaldrang, want ze willen verhuizen. De bedoeling is dat over 10 jaar de hele boel verplaatst is, ambitieus!

Dubai Airport

De knaldrang is ook niet zomaar. Momenteel ligt de luchthaven van de hypermoderne stad namelijk midden in een woonwijk. Een beetje alsof je een olifant in je fietsenschuurtje parkeert, dat gaat vroeg of laat mis. Momenteel heeft het vliegveld 3 landingsbanen, hier moeten er nog twee bij komen. Naar aanleiding van de uitbreiding van Dubai Airport zouden er ongeveer 240 miljoen reizigers via, naar en vanaf kunnen reizen. Even voor jouw idee, dat is ongeveer 4x zoveel als ons geliefde vliegveld Schiphol. Die verwerkt er namelijk 61 miljoen per jaar, klinkt ineens als weinig.

Voordelen

Omdat de luchthaven zich in het zuiden van Dubai gaat huisvesten, verwacht de sjeik dat er ook heel veel mensen in het zuiden willen gaan wonen. Zo’n ultiem grote airport brengt natuurlijk ook veel werkgelegenheid met zich mee, wat voor iedereen gunstig uit zou kunnen pakken. Het plan om uit te breiden is niet over één nacht ijs gegaan. Het lag er al een tijdje, maar kon door een financiële crisis niet worden uitgevoerd. Nu de plannen wél door kunnen gaan zal de stad zijn spaarvarken wel kapot moeten slaan. Alles in Dubai is namelijk duur, dus een uitbreiding van het vliegveld zal ook niet zonder de nodige kosten komen.

Reageer op artikel:
Dubai Airport wordt nóg groter, 260 miljoen passagiers per jaar
Sluiten