Dry January: wat doet 1 maand niet drinken met je lichaam?

Heb je ooit nagedacht om een maand lang geen druppel alcohol te drinken? Dit is de maand waarin dat voor veel mensen gebeurt, want we zitten in het epicentrum van het befaamde ‘Dry January’. Een maand niet drinken doet een hoop voor je lichaam. Samen met onze sportieve vrienden van David Lloyd zetten we de voordelen op een rijtje. 

Dry January

Het kan nog wel eens wat gekke fronsen opleveren in de gezichten van je vrienden, maar 31 dagen zonder alcohol is goed voor een mens. Probeer het eens uit, zouden we willen zeggen.

1. Een huid die shinet

Dus, je weet misschien wel hoe alcohol je huid kan uitdrogen en die vermoeide gezwollen look kan geven? Nou, door een maand lang de drankjes te laten staan, zul je serieus verbetering zien. Je huid gaat niet alleen stralen, maar ook de elasticiteit en textuur worden veel beter. Je zult er gewoon frisser uitzien.

2. Een beter humeur

Oké, je kunt in het begin een beetje chagrijnig zijn, maar op de lange termijn? Je humeur gaat door het dak! Regelmatig drinken kan je emoties namelijk beïnvloeden en een maandje zonder geeft je niet alleen een beter humeur, maar ook meer zelfvertrouwen. Win-win!

Donna Ubags
Kijk Donna Ubags eens stralen! Hier had ze net een maand niet gedronken.

3. Meer zin om te bewegen

Geen alcohol betekent meer energie. Serieus, die extra boost gaat niet alleen je lichaam, maar ook je geest wakker schudden. Weg met die lange uitslaapsessies, hallo frisse lucht en sporten! Dry January opent de deuren naar een actiever leven. Nieuwe kansen, nieuwe activiteiten, new you.

4. Verbeterde diepe slaap

Een goede nachtrust is goud waard. Door de alcohol te skippen, duik je dieper in je REM-slaap. Het resultaat? Betere slaapkwaliteit en meer energie voor de volgende dag. Wederom een win-win, toch?

5. Fitnessdoelen behalen

Wil je die fitnessdoelen halen? Laat de alcohol achterwege. Minder calorieën, sneller gewichtsverlies. Simpel als dat!

6. Spierherstel uit je dromen

Als je ooit herstelt met spierherstel, is Dry January jouw vriend. Zoals eerder al geschreven, droogt alcohol je uit en dat is niet goed voor je spiergroei. Hydratatie is key en zonder alcohol herstellen je spieren veel sneller.

Sporten David Lloyd

Dus, Dry January is niet alleen een challenge, het is een kans voor positieve veranderingen. Klaar om je goede voornemens kracht bij te zetten? Start 2024 met een gezondere levensstijl en stap eens binnen bij David Lloyd Clubs.

Reageer op artikel:
Dry January: wat doet 1 maand niet drinken met je lichaam?
Sluiten