Dronken Ier slaat standbeeld aan diggelen

Een dronken Ier heeft zijn toeristische uitstapje aan Brussel een flinke wending gegeven. De man heeft een historisch standbeeld in België aan diggelen geslagen. En dat slechts een dag nadat het weer aan het publiek was onthuld, na een restauratie ter waarde van 17.600 euro. In Brussel spreken ze over een trieste situatie.

De toerist, met opvallend genoeg rossig haar, was naar verluid dronken op dat moment. Te zien is dat hij probeert op het standbeeld te klimmen, waarop een man met een fakkel staat afgebeeld. Dit gaat helemaal verkeerd. Geschokte kreten van omstanders zijn te horen als een stuk van het standbeeld op de grond valt.

 

Op de video is te zien dat de Ier helaas niet de enige is die zich niet kan gedragen.

Dure grap voor de dronken Ier

De projectdirecteur ‘Openbaar Erfgoed Brussel’, Nel Vandevennet, zegt in een verklaring: “Op zondagavond wilde een Ierse toerist in een vrolijke bui op de leeuw voor het Brusselse Beursgebouw klimmen. Daarbij brak de man een pas gerestaureerd beeldhouwwerk af, de hand van de fakkel. Volgens de Vandevennet gaan de reparaties ‘erg veel geld kosten’, omdat het werk om het standbeeld te repareren alleen ‘door echte vakmensen moet worden uitgevoerd. Het is echt enorm triest dat dit is gebeurd.”

Het Vlaamse dagblad ‘Het Nieuwsblad’ heeft ook gemeld dat de restauratie van het standbeeld 17.600 euro heeft gekost en dat ze willen dat de toerist opdraait voor de schade. De man werd later gearresteerd in een nabijgelegen fastfoodrestaurant, zo meldden lokale media.

Geen sterk verhaal

Het is te hopen dat de beste man normaal beter uit z’n woorden komt, want echt een sterk verhaal had de man dan ook niet: “Ik wilde een foto laten maken op de rug van de stenen leeuw. Toen ik naar beneden wilde komen brak het stuk hand van het standbeeld af”. Wanneer de alcohol uit z’n bloed is verdwenen en hij de rekeningen op de deurmat zal zien liggen bij thuiskomst, dan piept meneer hoogstwaarschijnlijk wel anders. Dan zal hopelijk het besef wel zijn ingedaald van deze idiote actie.

Reageer op artikel:
Dronken Ier slaat standbeeld aan diggelen
Sluiten